Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η Δυτική σας προτείνει… «Γαριδομακαρονάδα»

ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα

500γρ γαρίδες γάπαρι ή Νο 10
1 σκελίδα σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπέρια σε κύβους
1 πράσινη πιπεριά σε κύβους
4-5 σταγόνες τσίλι ή ταμπάσκο (προαιρετικό)
λάδι
1 κον κασε
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
1 κ.γλυκού ζάχαρη
1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 6

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα μακαρόνια και δε τα στραγγίζουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λίγο λάδι να κάψει, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι το σκόρδο και τις πιπεριές να τσιγαριστούν. Έπειτα ρίχνουμε τις σταγόνες από το τσίλι, ανακατεύουμε 2-3 φορές και ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και τα μπαχαρικά. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τις γαρίδες και τις ανακατεύουμε κι αφήνουμε την ντομάτα για 5 λεπτά να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά της. Kλείνουμε το μάτι και με μια πιρούνα βάζουμε μέσα τα μακαρόνια, δεν μας πειράζει να έχουν νερά από την κατσαρόλα τους, τα νερά έχουν άμυλο και δένουν την σάλτσα. Σερβίρουμε.

To Top