Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ανάχωμα στις δόλιες επιδιώξεις η απόφαση του ΣΤΕ για τα καταστήματα

Μπορεί μέσω του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές να επιχειρείται να μπει λουκέτο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να σταλούν στην ανεργία ακόμη περισσότεροι εμποροϋπάλληλοι και να αυξηθεί τον τζίρο των μεγάλων καταστημάτων και των πολυεθνικών, η απόφαση του ΣτΕ όμως αποτελεί ανάχωμα στις δόλιες επιδιώξεις.

Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο έπραξε το αυτονόητο απαγορεύοντας τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου, κρίνοντας ότι η κυβερνητική απόφαση παραβιάζει τις αρχές του ίσου ανταγωνισμού καταστρέφοντας τις μικρές επιχειρήσεις και καταστρατηγεί το δικαίωμα του ελεύθερου χρόνου, της οικογενειακής και προσωπικής ζωής.

Είναι παράλογο και επικίνδυνο η κυβέρνηση να αγνοεί την κοινή θέση όλων των εμπλεκόμενων στο εμπόριο ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ-ΟΙΥΕ οι οποίοι εξ αρχής τάχθηκαν κατά του ανοίγματος των καταστημάτων και τις 52 Κυριακές.
Η ΓΣΕΕ στηρίζει τον αγώνα της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ένας αγώνας που θα συνεχιστεί μέχρι την οριστική απαγόρευση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

To Top