Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Αναζήτηση ευθυνών του ΥΥΚΑ για την τραγωδία στο Δαφνί

Τα αίτια και τις πιθανές ευθύνες για την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στο Δαφνί, όπου λίγο μετά τις 4:30 το απόγευμα της Παρασκευής ξέσπασε πυργαγιά σε θάλαμο ασθενών με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 3 άτομα και να τραυματιστούν σοβαρά ακόμη τρία, αναζητά πλέον το Υπουργείο Υγείας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία για την πυρκαγιά στην πτέρυγα του ισογείου φέρεται να ευθύνεται τρόφιμος του νοσοκομείου, ο οποίος και -άγνωστο μέχρι στιγμή πώς- έβαλε φωτιά στα κλινοσκεπάσματά του, με αποτέλεσμα στη συνέχεια οι φλόγες να επεκταθούν σε όλο το δωμάτιο και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή δεκάδων άλλων ασθενών.
Κι ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ που διέταξε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας, κ. Δημόπουλος, τρία άτομα -μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως δράστης- εξακολουθούν να νοσηλευόνται σοβαρά τραυματίες στα νοσοκομεία Αττικόν, Θριάσιο και Σωτηρία. Ο ένας εξ αυτών φέρει εγκαύματα, ενώ οι άλλοι έχουν παρουσιάσει αναπνευστικά προβλήματα από τις φλόγες που τύλιξαν το κτίριο. Την ίδια ώρα, οι υπόλοιποι 17 ασθενείς του θαλάμου νοσηλεύονται στην Παθολογική Κλινική του ΨΝΑ.
Σε ό,τι αφορά τα θύματα της πυρκαγιάς, οι άτυχοι άνδρες, όπως έγινε γνωστό, πέθαναν από ασφυξία, καθώς το προσωπικό δεν πρόλαβε να τους απεγκλωβίσει εγκαίρως. Παράλληλα διερευνάται το κατά πόσον ήταν δεμένοι με ιμάντες.

Η πυρκαγιά, πρέπει να σημειωθεί, ξέσπασε γύρω στις 4:30 το απόγευμα της Παρασκευής και σήμφωνα με ανακοίνωση του ΕΚΑΒ, το Κέντρο ειδοποιήθηκε για εγκλωβισμένα άτομα στην πτέρυγα Χρονίων Παθήσεων του ΨΝΑ Δαφνί στις 5 το απόγευμα. Όπως έγινε γνωστό, το πρώτο ασθενοφόρο έφθασε σε μόλις ένα λεπτό από το «σήμα», ενώ ελάχιστα λεπτά αργότερα στο σημείο κατέφθασαν ακόμη 4 ασθενοφόρα, δύο μηχανές ταχείας ανταπόκρισης και ένα αυτοκίνητο μικρού όγκου με γιατρό, τα οποία και μετέφεραν τους τραυματίες στο Αττικόν.
Για τη διασφάλιση της ασφαλούς μεταφοράς των ασθενών, πρέπει να σημειωθεί, στο νοσοκομείο βρίσκονταν προκειμένου να συντονίσουν και να κατευθύνουν τη διαδικασία, τόσο ο υπηρεσιακός Υπουργός Υγείας, Θ. Δημόπουλος όσο και ο Πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ, Ν. Παπευσταθίου.

 

ΠΗΓΗ

To Top