Δεν μας προκαλεί έκπληξη η δημόσια τοποθέτηση του κ. Λαμπρόπουλου σε ό,τι έχει να κάνει με τα έργα που εκτέλεσε η δημοτική αρχή αυτά τα τριάμισι χρόνια. Άλλωστε η άγνοιά του για τα περισσότερα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιαιτέρως αυτών του Δήμου Βοΐου, έχει αποδειχτεί ουκ ολίγες φορές.
Τα 135 μικρά έργα που έγιναν σε όλα τα χωριά, ύψους 1.500.000 Ευρώ μέσω της ΣΑΤΑ, προέκυψαν μετά από εισηγήσεις των Προέδρων και των Τοπικών Συμβουλίων, εντάχθηκαν στον τεχνικό πρόγραμμα και εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου ο κ. Λαμπρόπουλος «θεωρητικώς» είναι μέλος.
Ενημερώνουμε λοιπόν για άλλη μία φορά τον υποψήφιο Δήμαρχο και επικεφαλή της ελάσσονος αντιπολίτευσης ότι η ΣΑΤΑ αποτελεί χρηματοδοτικό πρόγραμμα που προορίζεται για έργα υποδομών, έργα ανάσες για τις τοπικές κοινωνίες που αφορούν συντήρηση δημοτικών κτιρίων, δρόμων, κοινόχρηστων χώρων και υποδομών.
Επίσης ενημερώνουμε ξανά τον κ. Λαμπρόπουλο, για να το εμπεδώσει επιτέλους, πως αυτή η δημοτική αρχή υποχρεώθηκε να αποπληρώσει οφειλές ανάλογων έργων ύψους 1,5εκ. ευρώ, που προήλθαν από προηγούμενες δημοτικές αρχές, χρήματα με τα οποία θα μπορούσαμε να υλοποιήσουμε ακόμα περισσότερα έργα για τις πόλεις και τα χωριά μας.
Και για να πάμε σε πιο δύσκολα θέματα για τον κ. Λαμπρόπουλο, θυμίζουμε πως αυτή η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε στις προσκλήσεις του ΕΣΠΑ, αξιοποίησε τον Τοπικό Πόρο και άλλα προγράμματα, κατέθεσε προτάσεις και μελέτες που προετοίμασε όλη την περίοδο της θητείας της. Μέσα σε ένα γενικότερο δυσμενές οικονομικό κλίμα στη χώρα με μεγάλες προσπάθειες καταφέραμε να συντάξουμε και να επικαιροποιήσουμε μελέτες έργων προϋπολογισμού 62.000.000 €.
Εξασφαλίσαμε την έγκριση ένταξης 33 μεγάλων έργων προϋπολογισμού 34.000.000 € στην παρούσα προγραμματική περίοδο και τα υπόλοιπα είναι έτοιμα για την επόμενη προγραμματική περίοδο. Έργα που έχουν να κάνουν με υποδομές στον πρωτογενή τομέα (ύδρευσης ποιμνιοστασίων και μονάδων εκτροφής γουνοφόρων ζώων, αγροτική οδοποιία προς κτηνοτροφικές μονάδες, ασφαλτόστρωση δρόμων προς τις μονάδες εκτροφής γουνοφόρων ζώων, ηλεκτρονική υδροληψία με κάρτα στα αρδευτικά), ύδρευση στη Δαμασκηνιά, Γλυκοκερασιά, Αλιάκμονα, Δρυόβουνο, Βελανιδιά, Καλονέρι, Εράτυρα, Σιάτιστα) , αντιπλημμυρικά (Γαλατινή), κατολισθήσεις (Πλατανιά), με πολιτισμό, με αθλητισμό κ.α. Τα έργα αυτά άλλα βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης, άλλα βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης και άλλα έχουν ήδη ολοκληρωθεί.
Οι πολίτες έχουν κρίση. Οι πολίτες γνωρίζουν και καταλαβαίνουν. Δεν είναι εποχή για ρίσκα. Είναι ώρα να δημιουργήσουμε το Βόιο της καρδιάς μας.
«Δεν μας προκαλεί έκπληξη η άγνοια των θεμάτων της αυτοδιοίκησης και του Δήμου Βοΐου από τον κ. Λαμπρόπουλο»
Από
Δημοσιεύτηκε στις