Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ερώτηση της Βουλευτή ΑΝ.ΕΛ. Κοζάνης, Ραχήλ Μακρή, για τον διορισμό Διοικητών στα νοσοκομεία Δυτ. Μακ.

«Ενώ η Κυβέρνηση οδηγεί στην πενία τους γιατρούς, χαρίζει ιδιαίτερα γενναιόδωρα διοικητικές θέσεις στα κομματικά της τέκνα».

Την ώρα που η συγκυβέρνηση οδηγεί τους γιατρούς στην πενία και τους εξαναγκάζει σε παραίτηση, ζητώντας τους ανέφικτα και ουτοπικά καθήκοντα, ο Υπουργός Υγείας φαίνεται να προωθεί τον διορισμό ημετέρων Διοικητών και Υποδιοικητών σε Νοσοκομεία της Δυτικής Μακεδονίας και μάλιστα σε αυξημένο αριθμό.

Ο κος Γεωργιάδης, θιασώτης του έργου της ισοπέδωσης της υγείας δεν φαίνεται να κόπτεται για την τήρηση αξιοκρατικών μεθόδων πρόσληψης καταρτισμένου και ικανού διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία της χώρας μας, εκτός και αν θεωρεί ότι η ικανότητα των προσληφθέντων κρίνεται από την προϋπηρεσία στους κομματικούς μηχανισμούς της δικής του παράταξης, όπως είδαμε πρόσφατα και με την πρόσληψη της νέας διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου της Λακωνίας.

Οι Διοικητές οφείλουν να έχουν τουλάχιστον στοιχειώδεις γνώσεις δημόσιας υγείας, διοίκησης υπηρεσιών υγείας και πλήρη επίγνωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα ιδρύματα και η περιοχή όπου εδρεύει το ίδρυμα. Ως προς τη μείωση της σπατάλης στη Δυτική Μακεδονία παρατηρείται αυξημένος αριθμός διοικητών, αναπληρωτών διοικητών και υποδιοικητών σε σχέση με το παρελθόν, καθώς και αναξιοκρατικές διαδικασίες τοποθέτησης αυτών.

Προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα, η Βουλευτής Ν. Κοζάνης των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κα Ραχήλ Μακρή, κατέθεσε την υπ΄ αριθμ 4301 / 516 – 27.11.2013 Ερώτηση – ΑΚΕ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης και ΑΚΕ

To Top