Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Ημερίδα για την ένταξη της διάστασης της αναπηρίας στα νέα επιχειρησιακά προγράμματα

Την Παρασκευή 30 και το Σάββατο 31 Μαΐου συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της ΕΣΑμεΑ στην Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ. Το πρωί της Παρασκευής (ώρα έναρξης) 9.30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Η ένταξη της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα & στα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας 2014 – 2020». Την έναρξη της ημερίδας θα κηρύξει ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, που θα απευθύνει χαιρετισμό.

Στόχος της ημερίδας είναι, ενόψει της κατάρτισης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και των Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας» 2014 – 2020, να διασφαλιστεί, στη βάση των επιταγών των νέων Κανονισμών των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων, τόσο η οριζόντια ένταξη της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας όσο και η εφαρμογή στοχευμένων δράσεων.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα συζητηθούν ιδιαίτερα σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων και ο ενισχυμένος ρόλος των Περιφερειών σε τομείς που αφορούν άμεσα στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, όπως είναι ο Θεματικός Στόχος 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων».

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν σημαντικοί ομιλητές – εκπρόσωποι των κατεξοχήν αρμόδιων Υπηρεσιών για την κατάρτιση των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας και των Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας», καθώς επίσης και εκπρόσωποι Κεντρικών Υπηρεσιών, όπως ΕΥΣΣΑΑΠ και ΕΥΣΕΚΤ, που διαδραματίζουν καίριο ρόλο στο σχεδιασμό και την εφαρμογή του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

 

 

To Top