Υλικά για 4 άτομα
1500 γρ. κόκορας σε κομμάτια
500 γρ. χυλοπίτες
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 τομάτες ψιλοκομμένες
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
150 γρ. ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε τον κόκορα με το λάδι. Όταν εξατμιστούν τα υγρά του, βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα, τα μπαχαρικά και λίγα υγρά. Το ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Μόλις είναι έτοιμος ο κόκορας, τον βγάζουμε, τον τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ψήνουμε στα υγρά του τις χυλοπίτες. Εάν τα υγρά δεν είναι αρκετά συμπληρώνουμε με νερό. Μόλις είναι έτοιμες οι χυλοπίτες τις σερβίρουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, ρίχνουμε αρκετό τριμμένο κεφαλοτύρι απο πάνω και προσθέτουμε τα κομμάτια του κόκορα.
Tips: Αντί για χυλοπίτες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ρύζι