Υλικά:
•1 κιλό αλεύρι
•περίπου ½ λίτρο χλιαρό νερό
•1 ½ κουτ. γλυκού αλάτι
•2 φακελάκια μαγιά ξερή ή 80 γραμ. φρέσκια
•2 αβγά
Εκτέλεση:
♦Λιώνουμε σε ένα βαθύ μπολ ή λεκάνη μαγειρικής την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και προσθέτουμε το αλάτι.
♦Προσθέτουμε κι’ άλλο νερό και ρίχνουμε σταδιακά αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι. Αυτό γίνεται συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά νερό και αλεύρι μέχρι να ρίξουμε όλο το αλεύρι και το μείγμα να θυμίζει χυλό για λουκουμάδες (μόνο που πρέπει να είναι αρκετά πιο νερουλός, δηλ. περίπου σαν τον χυλό για τις κανονικές κρέπες που γνωρίζουμε).
♦Σπάμε τα αβγά, τα χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι σε ένα μπολάκι και τα προσθέτουμε στον χυλό.
♦Σκεπάζουμε την λεκάνη ή μπολ με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, μέχρι που να φουσκώσει ο χυλός.
♦Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι καλά στο μάτι τις κουζίνας, χωρίς να προσθέσουμε βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα και με μία κουτάλα της σούπας ρίχνουμε τον χυλό στο τηγάνι το οποίο περιστρέφουμε για να πάει ο χυλός παντού. Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία από το μάτι της κουζίνας στο 2.
♦Μόλις ‘στεγνώσει’ η πάνω πλευρά της λαγκίτας και σχηματιστούν μικρές τρυπούλες, την πιάνουμε με το χέρι και την γυρίζουμε να ψηθεί και απο την άλλη πλευρά για περίπου 1 -1,5 λεπτό.
♦Μόλις την βγάλουμε, την αλείφουμε με βιτάμ ή φρέσκο βούτυρο.
♦Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσει ο χυλός.