ΥΛΙΚΑ
•1.200 γραμμ. μανιτάρια ανάμικτα
(καλλιεργημένα και πλευρώτους) κομμένα σε φετάκια
•5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
•2 κύβοι για ζωμό λαχανικών διαλυμένοι
σε 1 λίτρο καυτό νερό
•ο χυμός 2 λεμονιών
•80 γραμμ. ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι
• 200 ml κρέμα γάλακτος
•φύλλα μαϊντανού
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
•λίγο αλάτι
•λίγη παρμεζάνα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μανιτάρια (10’ περίπου). Προσθέτουμε το χυμό από τα λεμόνια και τον καυτό ζωμό και βράζουμε σε σιγανή φωτιά 20-25’ ακόμη. Πολτοποιούμε τη σούπα στο μπλέντερ μόλις κρυώσει λίγο και την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα. Aλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λιωμένο ροκφόρ, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και σιγοβράζουμε 5’ μέχρι να διαλυθεί το τυρί. Kατόπιν σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό.