Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η Δυτική σας προτείνει… «Φασολάκια Με Μπιφτέκια»

Υλικά

Για τα μπιφτέκια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι περασμένο από το μούλτι
6 φέτες ψωμί του τοστ μουλιασμένο σε νερό
ρίγανη
θυμάρι
1 αβγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

Για τα φασολάκια
500 γρ. φασολάκια (πλατιά ή τσαουλιά)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε μεγάλα κομμάτια
2 πατάτες μικρές κομμένες κυδωνάτες
1/2 φλ. ελαιόλαδο
2 ώριμες ντομάτες περασμένες από το μούλτι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.φ. ζάχαρη
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι

 

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Αφήνουμε τον κιμά για μισή ώρα στο ψυγείο.
Σε μια ρηχή κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο με το κρεμμύδι σε δυνατή φωτιά και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά, δεν θέλουμε να ροδίσει, απλά να μαραθεί.
Ρίχνουμε τις πατάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές και τα φασολάκια, φέρνουμε δυό βόλτες.
Σβήνουμε με τη ντομάτα, προσθέτουμε αλάτι και τη ζάχαρη, κατεβάζουμε στο μέτριο προς χαμηλό τη φωτιά, σκεπάζουμε και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγομαγειρευτούν. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό γιατί το θέλουμε στο τέλος να έχει ζουμάκι.
Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και το πιπέρι.
Μεταφέρουμε τα φασολάκια σε ταψάκι και από πάνω τοποθετούμε τα μπιφτέκια, που θα πλάσουμε σαν σουτζουκάκια.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά και στο τέλος για 10 λεπτά ξεσκέπαστο.
Σερβίρουμε με πιπέρι και φέτα τριμμένη.

To Top