Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η μάχη ενάντια στη «μικρή» ΔΕΗ, είναι μάχη για τη ζωή και το μέλλον

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πέρασαν, η αναστολή έληξε και η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμες αποφάσεις.

Αποφάσεις που θα πάρουν άλλοι. Ποιοι; Οι ίδιοι που αποφάσιζαν μέχρι τώρα, δηλαδή η κυβέρνηση και το σύστημα εξουσίας των Αθηνών.

Ένα είναι το βέβαιο. Στις πλάτες των πολιτών του λεκανοπέδιου θα φορτωθεί το κόστος και στις πλάτες του λαού.

Η «μικρή» ΔΕΗ, – η καλή ΔΕΗ – είναι ένα έγκλημα σε βάρος του λαού μας. Μια βάρβαρη μεταφορά κοινωνικού πλούτου, σε προνομιούχους ισχυρούς της οικονομικής ολιγαρχίας, αντί πινακίου φακής.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οφείλουν – έχοντας πάρει μαθήματα από την εξέλιξη του σχεδιασμού ιδιωτικοποίησης της ηλεκτρικής ενέργειας – να δώσουν τη μάχη αυτή ενωμένοι. Χωρίς επιδίωξη παραγοντισμού των συνδικαλιστικών ηγεσιών τους. Προπαντός προτάσσοντας το συμφέρον της περιοχής και του λαού γενικότερα.

Οι πολίτες του ενεργειακού λεκανοπέδιου, πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η μάχη αυτή δεν είναι για την προστασία των «κεκτημένων των ΔΕΗτζήδων», αλλά μάχη για την επιβίωση της Περιφέρειας.

Για να σταματήσει η μετανάστευση των νέων της περιοχής μας.

Για να πάρει η περιοχή μας αυτά που δικαιούται για τη συνεισφορά της στην εθνική οικονομία (δίκαιος προσδιορισμός του Τέλους – τοπικού πόρου – στο 1,5% αλλά και επένδυση στην ανάπτυξη της περιοχής των χρεωστούμενων που δεν έχουν καταβληθεί τις προηγούμενες δεκαετίες)

Για να υπάρξει δέσμευση για περιβαλλοντική αποκατάσταση και επαναπόδοση των εκτάσεων στην τοπική κοινωνία.

Για να προχωρήσουν οι μετεγκαταστάσεις.

Στον αγώνα αυτό καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν.

Να ξεδιπλώσουμε όλα μας τα αιτήματα ως κοινωνία.

Απέναντι στην κυβέρνηση και την τρόικα να ορθώσουμε την ενότητά μας στα δίκαια αιτήματά και την αποφασιστικότητά μας να μην υποχωρήσουμε, να μην παραδοθούμε.

 

ΟΛΟΙ στον ΑΓΩΝΑ.

Για το αύριο της περιοχής. Για το μέλλον των παιδιών μας.

 

To Top