Υλικά για 6 άτομα
- 1 πακέτο μεγάλα κοχύλια (ζυμαρικά)
- 2 μπούτια κοτόπουλου κομμένα σε κιμά
- 1 μερίδα Ζωμό Κότας Knorr «Σπιτικός»
- ½ φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλ. τσαγιού κασέρι τριμμένο
- 1 φλ. φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι, κάρυ, πάπρικα
Για την κρέμα
- 2 αυγά
- 1 φλ. γάλα
Εκτέλεση
1. Βράζουμε τα κοχύλια σε άφθονο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει 1 μερίδα Ζωμό Κότας Knorr «Σπιτικό». Τα στραγγίζουμε, κρατώντας 3 φλ. από το ζωμό που έβρασαν και τα ανακατεύουμε με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για να μην μας κολλήσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τον κιμά κοτόπουλου μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνουμε και καρυκεύουμε με κάρυ και πάπρικα. Αφήνουμε το μίγμα να σοταριστεί για λίγα λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το γιαούρτι, το τυρί και το δυόσμο ή το μαϊντανό.
3. Γεμίζουμε με τη γέμιση τα κοχύλια και τα στρώνουμε το ένα πολύ κοντά στο άλλο σε ένα ταψί. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα υλικά της κρέμας με το ζωμό που κρατήσαμε. Καρυκεύουμε γενναιόδωρα το μίγμα. Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τις γεμιστές κοχύλες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25 με 30 λεπτά.
Tip! Στην αγορά κυκλοφορούν και χρωματιστές κοχύλες. Μπορείτε να τις επιλέξετε για ένα πιο εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα.