1/2 κ. σπανάκι
1/2 κ. σέσκουλα ή λάπαθα
2 μεγάλα πράσα
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 ματσάκια καυκαλήθρες
1 ματσάκι μυρώνια
1/2 φλ.τσ. μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. φέτα, λιωμένη με το πιρούνι
4 αβγά
1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανάβουμε το φούρνο στους 190ο. Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και τα άλλα χόρτα και τ’ αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα φύλλα από τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια. Καθαρίζουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες, κρατώντας λίγο από το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών. Σε φαρδύ, βαθύ τηγάνι ή ρηχή, πλατειά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα πράσα, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά 4′-5′. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το σπανάκι και όποιο άλλο χοντρό χόρτο έχουμε, αλάτι και πιπέρι και τ’ αφήνουμε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους 3′-4′. Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες, τα μυρώνια, το μάραθο, το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά (δεν αφήνουμε τα μυρωδικά να ψηθούν). Βάζουμε τα χόρτα σε σουρωτήρι και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν και να στραγγίξουν. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε τ’ αβγά και προσθέτουμε τη φέτα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε το μείγμα στα χόρτα, όταν έχουν κρυώσει. Σε ορθογώνιο ταψί στρώνουμε χαρτί ψησίματος και το λαδώνουμε με πινέλο. Στρώνουμε ένα ένα τα μισά φύλλα, περνώντας καθένα με λάδι. Απλώνουμε τη γέμιση, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε σκεπάζοντας με τα υπόλοιπα φύλλα, κατά τον ίδιο τρόπο. Χαράζουμε την επιφάνεια με οδοντοτό μαχαιράκι, ραντίζουμε με ελάχιστο νερό και ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτα στο φούρνο για 40′-45΄. Ελέγχουμε αν έχουν ροδίσει τα φύλλα από κάτω. Σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.