Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου Ν. Κοζάνης για το Συλλαλητήριο στη ΔΕΘ

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Κοζάνης, καλεί τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους πολίτες της Κοζάνης να συμμετέχουν δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας της ΔΕΘ το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014 στο άγαλμα Βενιζέλου και ώρα 18.00.
Η πραγματικότητα, που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη της χώρας και ο ελληνικός λαός, είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η λιτότητα, ο εκφοβισμός, η κινητικότητα, οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες και οι φοροεπιδρομές.
Το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων και των συνταξιούχων έπεσε βίαια , οι άνεργοι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις βασικές τους ανάγκες, οι νέοι μεταναστεύουν στο εξωτερικό και με τα μέτρα φορολόγησης των ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) κινδυνεύει με δήμευση η μικρή και μεσαία ιδιοκτησία.
Η αγοραστική μας δύναμη μειώθηκε κατά 50% περίπου, η ανεργία τετραπλασιάστηκε, η εργασία εντατικοποιήθηκε, με την πλειοψηφία, όσων εργάζονται, να εργάζονται σε συνθήκες ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας, μένοντας απλήρωτοι για μήνες.
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα που σχεδιάζεται, η πλήρης αποβιομηχάνιση της χώρας και η συνεχιζόμενη ύφεση της οικονομίας δημιουργεί νέα στρατιά ανέργων και λειτουργεί πιεστικά στο σύνολο της εργασίας για νέες ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς. Οι ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, η εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών και η ανταποδοτικότητα στις όποιες κοινωνικές παροχές και στις παροχές υγείας, καθώς και η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων έχει φέρει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε απόγνωση και την κοινωνία σε κατάσταση ανθρωπιστικής κρίσης.

Συνάδελφοι/ες, οι κινητοποιήσεις για τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2014, μπορούν να γίνουν η αφετηρία της δικιάς μας αντεπίθεσης. Μπορούμε να τους νικήσουμε και να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.

Αναχώρηση λεωφορείων από την Κεντρική Πλατεία Κοζάνης ώρα 14.30

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ 2461049570

To Top