Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Νέα Ιστοσελίδα με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Ν. Καστοριάς

Τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Αρχεία του Νομού Καστοριάς στο πλαίσιο της ανάδειξης του έργου τους και της ενημέρωσης του κοινού, είναι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουν την δημιουργία και δημοσίευση της ιστοσελίδας τους http://gak.kas.sch.gr την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και να ενημερωθείτε για τον σκοπό της υπηρεσίας των Αρχείων, τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρονται στο κοινό.

Τα Γ.Α.Κ. – Αρχεία Ν. Καστοριάς είναι περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και κύριος σκοπός της λειτουργίας της είναι η διάσωση, εποπτεία, συγκέντρωση, καταγραφή, ταξινόμηση και διάθεση του αρχειακού υλικού στο κοινό (Ν. 1946/91).

Με την έναρξη λειτουργίας της ιστοσελίδας εγκαινιάζεται και η ενότητα «Τεκμήριο του μήνα». Κάθε μήνα θα αναρτάται στην αρχική σελίδα ένα τεκμήριο (δημόσιο ή ιδιωτικό έγγραφο, φωτογραφία κ. λπ.) ιστορικής σημασίας από τη συλλογή των Αρχείων του Νομού Καστοριάς με απώτερο σκοπό την ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και της πολιτιστικής κληρονομίας.
Η υπηρεσία μας φιλοξενείται στο Διοικητήριο όπου βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία είτε να μας επισκεφτείτε στο χώρο των Αρχείων και να ενημερωθείτε σχετικά.
Δι/νση: Διοικητήριο, 1ος όροφος, Καστοριάς, Τ.Κ. 52100
Τηλ./ Φαξ: 2467350347/ 2467024460
e-mail: mail@gak.kas.sch.gr
Ιστοσελίδα: http://gak.kas.sch.gr

To Top