Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Να επιστρέψουν τους μισθούς του Ιανουαρίου ζητά η Βουλή από τους βουλευτές

Την επιστροφή της αποζημίωσής τους για τον Ιανουάριο του 2015 ζητά η Βουλή από τους βουλευτές!

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση Οικονομικών της Βουλής των Ελλήνων, με επιστολή της γνωστοποιεί στους βουλευτές ότι η Βουλή διαλύθηκε μετά την τρίτη και τελευταία άκαρπη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, είχε, ωστόσο, ήδη, προκαταβολικά, καταβληθεί η αποζημίωση, καθώς οι διαδικασίες για την πίστωση αυτή ξεκινούν πάντοτε στις 23 του προηγούμενου μηνός. Καθώς στις 23 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, το αποτέλεσμα της οποίας δεν μπορούσε να προδικάσει το αποτέλεσμα της τρίτης, πιστώθηκε η βουλευτική αποζημίωση του επόμενου μήνα. Το ποσό που καλούνται να επιστρέψουν οι βουλευτές ξεπερνά τις 6.000 ευρώ.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Διεύθυνσης Οικονομικών του Κοινοβουλίου «καθίσταται σαφές ότι θα πρέπει να επιστραφεί στο Δημόσιο η προκαταβληθείσα βουλευτική σας αποζημίωση. Πιο συγκεκριμένα, το συνολικό ποσό που θα πρέπει να επιστραφεί συνίσταται στο καθαρό ποσό της βουλευτικής σας αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων και των δανείων που τυχόν έχετε λάβει, καθώς και τυχόν υπολοίπου αχρεωσθήτως καταβληθέντων που θα σας παρακρατούνταν σε δόσεις, εάν συνεχίζατε να έχετε τη βουλευτική ιδιότητα.
» Το ανωτέρω ποσόν θα πρέπει να καταβληθεί εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας ως αχρεωσθήτως καταβληθέν, με τραπεζική επιταγή υπέρ Ελληνικού Δημοσίου, σε οποιαδήποτε ΔΟΥ της επικράτειας. […] Από τα στοιχεία της υπηρεσίας μας προκύπτει ότι το συνολικό ποσόν που πρέπει να επιστρέψετε και να αποδοθεί ως αχρεωσθήτως καταβληθέν ανέρχεται σε 6.099,54 ευρώ». Στην επιστολή σημειώνεται, επίσης, πως όποιος βουλευτής διαφωνεί μπορεί να υποβάλλει ένσταση.
★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr

To Top