Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Παρουσίαση του μυθιστορήματος « Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…» του Φιλόλογου καθηγητή Δημήτριου Βλαχοπάνου

Στην Κοζάνη και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λαογραφικού Μουσείου παρουσιάζεται την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 το απόγευμα το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου «Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ…».
Ο συγγραφέας Δημήτριος Βλαχοπάνος είναι εν ενεργεία καθηγητής φιλόλογος και εργάστηκε επί σειρά ετών σε σχολεία της Μέσης Eκπαίδευσης στον Νομό Κοζάνης.

Η πρωτοβουλία για την παρουσίαση του βιβλίου ανήκει στον Σύλλογο Ηπειρωτών Κοζάνης και στο τοπικό Σύνδεσμο Φιλολόγων.
Η ιστορία που περιγράφεται στο μυθιστόρημα στηρίζεται σε αληθινά γεγονότα και διαδραματίζεται στις 16 Αυγούστου 1943 στο μαρτυρικό χωριό Κομμένο της Άρτης.

Το δεκαπενταύγουστο του ‘ 43, ημέρα Κυριακή, γίνεται ο γάμος της Αλεξάνδρας Μάλλιου και του Θεοχάρη Καρίνου.
Το πρωί της Δευτέρας, λίγο πριν αναχωρήσουν οι νεόνυμφοι με τους συγγενείς τους από το σπίτι της νύφης όπου τελέστηκε το μυστήριο για το χωριό του γαμπρού, κατέφτασαν πάνοπλοι 120 Γερμανοί στρατιώτες της Βέρμαχτ όπου έπνιξαν στο αίμα και στις φλόγες 317 αθώους, ανυποψίαστους και ανυπεράσπιστους κατοίκους του χωριού, μεταξύ των οποίων 36 νήπια και βρέφη ηλικίας 4 μηνών έως 5 χρονών.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι φιλόλογοι Σταυρούλα Σαββίδου και ο Γιάννης Δημαρχόπουλος.
Την εκδήλωση προλογίζει και συντονίζει η Γενική Γραμματέας του Συνδέσμου Φιλολόγων Κοζάνης Διαμαντούλα Νάκα, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών Κοζάνης Κωνσταντίνος Τσιάντας και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών Ηλίας Λάμπρης.

agapimeni-mou-adelfi-alex Πρόσκληση (Αγαπημένη μου αδελφή Αλεξ...)

To Top