Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Πολιτική συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου, ασφαλής οδηγός μας για το μέλλον

“Μια εσωτερική υπόθεση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε, δυστυχώς, να θεωρήσει ως βάσιμη πριν εξεταστεί απ΄ τη δικαιοσύνη, δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή και προσβάλει τους κορυφαίους Δημοκρατικούς μας θεσμούς, την ώρα μάλιστα που η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια κρίσιμη, ιστορικού χαρακτήρα, διαπραγμάτευση. Μια διαπραγμάτευση απ΄ την έκβαση της οποίας θα εξαρτηθεί το μέλλον μας.
Γι΄ αυτό η απάντηση μπορεί και πρέπει να είναι μία. Εκλογή Προέδρου, με τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική συναίνεση για να στείλουμε το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις βάζουν φραγμό στη λάσπη και το λαϊκισμό, προτάσσοντας το συμφέρον της χώρας”.
Αυτό τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & ΤροφίμωνΠάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα το πρωί στην ενημερωτική εκπομπή της ΝΕΡΙΤ , «6 με 10», σχολιάζοντας τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες σχετικά με την υπόθεση Χαϊκάλη.
Ο Αν. Υπουργός ερωτηθείς για το πώς είδε τη χθεσινή πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, απάντησε πως είναι σαφέστατα θετική και εναρμονίζεται μ΄ αυτό που υποστηρίζει εδώ και καιρό το ΠΑΣΟΚ για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης καθώς είναι απαραίτητο να προστατευτούν με κάθε τρόπο οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών και να ολοκληρωθεί η δύσκολη πορεία των τελευταίων χρόνων, τώρα που αποδεδειγμένα οδηγεί σε καλύτερες εξελίξεις.
Για το αν «βλέπει» εκλογή Προέδρου απ΄ την παρούσα Βουλή ο κ. Κουκουλόπουλος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος επισημαίνοντας ότι“δεν είναι ανέφικτη η εκλογή. Όλη αυτή η λάσπη με την οποία κηλίδωσε τη δημόσια ζωή αυτή η εσωτερική υπόθεση των ΑΝ.ΕΛ., όταν μάλιστα οι ίδιοι ομολογούν το πόσο στενές ήταν ή είναι οι σχέσεις μεταξύ των αλληλοκαταγγελλόμενων, από τη μια προκάλεσε μια κατήφεια και από την άλλη έναν εύλογο προβληματισμό που θεωρώ ότι μπορεί να οδηγήσει στη μόνη δημοκρατική απάντηση που έχει ανάγκη αυτή την ώρα η χώρα και τη ζητά και η πλειοψηφία των πολιτών. Στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας”.
“Είναι πολλά όσα μας ενώνουν και οι στιγμές κρίσιμες” υπογράμμισε ο Αν. Υπουργός και κατέληξε λέγοντας πως “γι΄ αυτό θεωρώ πως μπορούμε και πρέπει να δώσουμε μια απάντηση δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, η οποία θα είναι και ο ασφαλής οδηγός μας για το μέλλον”.    

To Top