Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης στον Β΄ κύκλο

Η ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ Β’ ΚΥΚΛΟ (2018)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στη συνεδρίασή του στις 14 Μαΐου 2018, ομόφωνα αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας – αποχής από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης στον Β΄ κύκλο (ηλεκτρονική αξιολόγηση), αφού η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη, δεν απάντησε επί της ουσίας σε καμιά από τις θέσεις που η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κατέθεσε με τα υπομνήματά της.

Συνεπώς, συνεχίζουμε τον αγώνα ανυποχώρητα δυναμώνοντας τη δράση μας, για να γίνουν αποδεκτές οι θέσεις της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση έτσι ώστε: Να μην έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, να μην συνδέεται με την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, να μην οδηγεί σε απόλυση αλλά στη βελτίωση των δεξιοτήτων με επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση. Να λαμβάνεται υπόψη για την επιλογή των στελεχών στο δημόσιο με μετρήσιμα αντικειμενικά κριτήρια που θα οδηγούν στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, στην αναβάθμιση των υποδομών με τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση.

Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Κοζάνης καλεί:

Όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία – μέλη να συνεχίσουν την ενημέρωση των εργαζομένων-μελών τους με συσκέψεις, συγκεντρώσεις στους χώρους εργασίας, περιοδείες, κλπ. για τα νέα δεδομένα στο θέμα της αξιολόγησης αλλά και τη συνέχιση της Απεργίας-Αποχής με ακόμη πιο δυναμική και μαζική συμμετοχή.


Επιπλέον, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Στο κάλεσμα της Υπουργού προς τις Δ/νσεις Διοικητικού/Προσωπικού, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη της συμπλήρωσης των εκθέσεων αξιολόγησης εκτός όλων των παραπάνω προσθέτουμε τα εξής:

Δεν είναι υποχρεωμένος κανένας εργαζόμενος να συμπληρώσει προσωπικά του δεδομένα, όπως το ΑΦΜ, σε καμία κατάσταση, σε καμία ηλεκτρονική πλατφόρμα και σε αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν την συμπλήρωση των προσωπικών τους στοιχείων.

Δεν έχει δικαίωμα κανείς να επεξεργαστεί (συλλογή, καταχώρηση, αποθήκευση κλπ) προσωπικά δεδομένα (παρ. 2 αρ. 4 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων) ενός εργαζόμενου, όπως το ΑΦΜ, χωρίς τη συγκατάθεσή του ή να «καταρτίζει το προφίλ» του (παρ. 4 αρ. 4 του ΓΚΠΔ: οποιαδήποτε μορφή αυτοματοποιημένης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που συνίσταται στη χρήση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα για την αξιολόγηση ορισμένων προσωπικών πτυχών ενός φυσικού προσώπου, ιδίως για την ανάλυση ή την πρόβλεψη πτυχών που αφορούν την απόδοση στην εργασία) χωρίς να τηρεί βασικές προβλεπόμενες αρχές και διαδικασίες. Σ’ αυτήν την κατεύθυνση καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να συμβάλουν εκ της θέσεως τους στη συμπλήρωση των προσωπικών στοιχείων των εργαζομένων.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η Απεργία-Αποχή προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν.1264/1982, συνιστά απολύτως νόμιμη μορφή συνδικαλιστικής δράσης και έχει αποσταλεί σχετικό εξώδικο από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο μπορούμε να δώσουμε για μία ακόμη φορά μαζικά και δυναμικά την απάντησή μας,

Όλοι μαζί μπορούμε να ακυρώσουμε στην πράξη και αυτόν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης.

 

Από την Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

To Top