Κώστα είσαι ο νικητής του παιχνιδιού The Voice! Τί σημαίνει αυτό για εσένα;
Την νίκη μου στο The Voice την αντιλαμβάνομαι ως πολύ κόπο που ανταμείβεται.
Είναι ξεκάθαρο πως αγαπάς και υποστηρίζεις την παραδοσιακή, και δη, ποντιακή μουσική. Ποιος σε μύησε σε εκείνη και σε ποια ηλικία ξεκινήσε αυτή σου η διαδρομή;
Ο πατέρας μου είναι αυτός που μου μετέδωσε το μουσικό μικρόβιο, σε πολύ μικρή ηλικία , ασχολείται και αυτός με την μουσική και ήθελα από μικρός να γίνω σαν αυτόν.
Ποια είναι τα σχέδιά σου αλλά και τα επόμενα βήματά σου τώρα που τελείωσε το The Voice;
Η συνέχεια είναι ίσως το δυσκολότερο κομμάτι μετά το The Voice. Σίγουρα θέλω μια καλή δισκογραφική δουλειά και θα προσπαθήσω πολύ γι’ αυτό. Και είμαι πολύ χαρούμενος που από το τέλος Αυγούστου θα δουλεύω δίπλα στον κόουτς μου, τον Αντώνη Ρέμο.
Σε ευχαριστώ πολύ Κώστα και σου εύχομαι καλή επιτυχία!
Κι εγώ ευχαριστώ!
Διαβάστε παρακάτω το βιογραφικό του Κώστα Αγέρη.
Ο Κώστας Αγέρης γεννήθηκε στην Κοζάνη στις 22 Ιανουαρίου του 1989. Από τα πρώτα χρόνια της ζωής του μυήθηκε στα μυστικά της ποντιακής μουσικής με τη βοήθεια του πατέρα του, Γιάννη Παπαγερίδη, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος μουσικός και ερμηνευτής. Με το ταλέντο, το ζήλο και τη διάθεσή του για μάθηση, συνεχίζοντας μια μακρά οικογενειακή παράδοση, ξεκίνησε να παίζει λύρα και κρουστά. Ήδη από τα 10 του χρόνια συμμετέχει, παίζοντας και τραγουδώντας, στους δίσκους του πατέρα του. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, έχοντας κερδίσει σημαντικές διακρίσεις σε μαθητικούς καλλιτεχνικούς αγώνες. Σήμερα είναι διπλωματούχος της βυζαντινής μουσικής και απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ηχοληψίας. Ο Κώστας Αγέρης αντιμετωπίζει την παράδοση σαν ένα ζωντανό οργανισμό που συνεχώς εξελίσσεται, αρκεί αυτό να γίνεται με φυσιολογικές διαδικασίες και από ανθρώπους που γνωρίζουν σε βάθος το αντικείμενο της τέχνης τους.
Μοιραία η στράτα του συναντήθηκε με κορυφαίους δημιουργούς και ερμηνευτές στη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις. Μεταξύ αυτών οι : Δ. Μητροπάνος, Γ. Νταλάρας, Α. Βαρδής, Σ. Κραουνάκης, Π. Παπαδοπούλου, Γ. Νέγκα, Μαίρη Λίντα, , Τα Παιδιά από την Πάτρα, Β. Καρράς, Γ. Μαργαρίτης, Ν. Μακρόπουλος, Λ. Πανταζής, Ν. Κουρκούλης, Ν. Οικονομόπουλος, Μ. Τσέρτος, Β. Σκουλάς, Ν. Καραγιάννη, Π. Βαγιόπουλος, Λ. Καρελάς, Λ. Καλημέρη κ.α. Ταυτόχρονα συμμετείχε στη μουσική επένδυση τηλεοπτικών σειρών και κινηματογραφικών ταινιών: «Για την καρδιά ενός αγγέλου», «Εξαφάνιση», «Τύχη βουνό», «Χωρίς όρια», «Είναι στιγμές, «I love Καρδίτσα» και επιμελήθηκε το Sound design της ταινίας «Λάρισα Εμπιστευτικό».
Η πρώτη δισκογραφική κατάθεση του Κώστα Αγέρη γίνεται μαζί με τη σφραγίδα του πατέρα Γιάννη Παπαγερίδη. Συνυπογράφουν το δίσκο «Έντεχνα Στράτας» που κυκλοφορεί από την General Music. Μια «έντεχνη» προσέγγιση του «κλασικού» με ευρηματικότητα, καλαισθησία και αρτιότητα. Το επόμενο βήμα στη δισκογραφία έρχεται με τη συμμετοχή του στο δίσκο – αφιέρωμα στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου με τίτλο «Αυτή η γη έχει φωνή» , όπου συνεργάζεται με γνωστούς καλλιτέχνες της ποντιακής και λαϊκής σκηνής. Το τρίτο και σημαντικότερό του πέρασμα από τον χώρο της δισκογραφίας γίνεται με την συμμετοχή του στο δίσκο «Ξεριζωμός», πλάι σε καταξιωμένους ερμηνευτές και δημιουργούς. Ο δίσκος αυτός σε μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη είναι Αφιερωμένος στην Σμύρνη και γίνεται αφορμή να ενωθούν το Παραδοσιακό, το Έντεχνο και το Λαϊκό τραγούδι.