Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΠΟΥ ΝΑ ΠΟΝΤΑΡΟΥΜΕ. ΒΡΗΚΑΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ.

Στους ενδιαφέροντες καιρούς που διανύουμε μια ομάδα ανθρώπων αποφάσισε να εκφραστεί δημιουργικά. Συν-διαμορφώσαμε και συν-δημιουργήσαμε από την αρχή και από τη βάση ένα νέο Κίνημα το οποίο μπορεί να απαντήσει στις νέες προκλήσεις και να δημιουργήσει μια νέα αφήγηση για τη δύσκολη Ελληνική πραγματικότητα. Φτιάξαμε ένα Κίνημα από ανθρώπους που πιστεύουν στην Δημοκρατία και στον Σοσιαλισμό, γιατί πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο μόνος δρόμος όχι άπλα για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών οικονομιών αλλά για την αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του πολιτικοοικονομικού συστήματος εν γένει.

Τα όπλα μας για τον δημιουργικό μας αγώνα είναι πολλά. Κινούμαστε σε ένα χώρο που ιστορικά γέννησε τις μεγάλες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις. Είναι ο χώρος που θεσμοθέτησε το ΕΣΥ, την ισότητα των δύο φύλων, το νέο οικογενειακό δίκαιο, την αποποινικοποίηση της μοιχείας, την νομοθετική κατάργηση της προίκας, το ΑΣΕΠ κ.λπ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, επικεφαλής της σημερινής προσπάθειας, εγγυάται με την παρουσία του το μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα της προσπάθειας. Το έχει αποδείξει στην πράξη: τάχθηκε υπέρ της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας, την εποχή που το κόμμα του ήταν κατά. Ζήτησε να μην φυλακίζονται οι χρήστες ναρκωτικών ουσιών την εποχή που το θέμα ήταν ταμπού. Ήταν ο υπουργός Παιδείας που θεσμοθέτησε το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), το Διεθνές Απολυτήριο (International Baccalaureate), τις θετικές διακρίσεις για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των παιδιών Μουσουλμανικού θρησκεύματος από την Δυτική Θράκη, έφτιαξε το νομικό πλαίσιο για το Διεθνές Πανεπιστήμιο στην Θεσσαλονίκη. Ήταν ο πρωθυπουργός της «Διαφάνειας», του Οpengov, του Νόμου για την Ανώτατη Παιδεία, της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, του Οικονομικού Εισαγγελέα, της άρσης του απορρήτου των τραπεζικών καταθέσεων. Πάλεψε όσο κανείς άλλος τον έλεγχο των πιστωτικών ιδρυμάτων (από τους φορολογούμενους που τα έσωσαν) δια της αγοράς κοινών μετοχών τραπεζών κ.λπ.

Αυτές είναι μερικές από τις μεταρρυθμίσεις που ήρθαν στην Ελληνική Βουλή και καταψηφίστηκαν από όλους εκείνους που κόπτονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων γενικώς και τις καταψήφιζαν ειδικώς.

Είναι ο μόνος πρωθυπουργός που εμπιστεύτηκε την κρίση του Ελληνικού λαού καλώντας τον σε δημοψήφισμα για να ορίσει το μέλλον του, όταν αριστερές και δεξιές φωνές μιλούσαν για λάθος timing και για αντίδραση των αγορών. Ευτυχώς όσο περνάει ο καιρός πληθαίνουν οι φωνές που βλέπουν καθαρά. Ξεκινάμε, λοιπόν και καλούμε όλους όσους πιστεύουν ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα που βλέπουμε με την Ελλάδα που ψάχνουμε.

Είναι σίγουρο ότι θα το πετύχουμε γιατί δεν βρήκαμε κάπου να ποντάρουμε, ακριβώς το αντίθετο, βρήκαμε κάτι να πιστεύουμε. Στις εκλογές δεν διεκδικώ την ψήφο σας, διεκδικώ την εμπιστοσύνη σας, «τάζοντας» σας το μόνο που έχω …την ειλικρινή μου προσπάθεια.

Υ.Γ. Και κάτι τελευταίο. Ένας επιπλέον λόγος που στηρίζω την προσπάθεια είναι επειδή δυσανασχετώ κάθε φορά που κανιβαλίζονται άνθρωποι για την πολιτική τους άποψη. Είναι πολλοί εκείνοι που κρύβουν τις σκέψεις και τις προτάσεις τους, εξαιτίας του φόβου των ανωνύμων του διαδικτύου.

Απευθυνόμαστε σ’ αυτούς που έχουν κάτι ουσιαστικό να πουν για το μέλλον της χώρας και της τοπικής κοινωνίας. Ας έλθουν να συζητήσουμε. Οι ιδέες τους είναι πολύτιμες για εμάς..

Πάμε…

 

Αλειφέρης Περικλής

Ο Περικλής Αλειφέρης γεννήθηκε το 1977 στην Κοζάνη. Σπούδασε χρηματοοικονομική και λογιστική και κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο στις ανθρωπιστικές επιστήμες.

To Top