Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Δικαίωση του ΚΕΠΚΑ Δυτ. Μακ. στην παρέμβασή του σε υπόθεση παρακράτησης αναδρομικών συντάξεων

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας συμπαραστάθηκε σε αίτημα μέλους του – καταναλωτή, σε βάρος του οποίου Τράπεζα κατέσχεσε ποσό που αντιστοιχούσε σε 15 περίπου μήνες αναδρομικών συντάξεων.

Συγκεκριμένα, ο συνταξιούχος είχε υποβάλει αίτημα για χορήγηση συντάξεως, όμως η καταβολή της έγινε μετά από 15 ολόκληρους μήνες.

Σε όλο αυτό το διάστημα ο «εν δυνάμει» συνταξιούχος, όπως ήταν φυσικό, χρεώθηκε στο οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον για να μπορέσει να επιβιώσει.

Όταν, επιτέλους, του απονεμήθηκε η σύνταξη και καταβλήθηκαν τα αναδρομικά των 15 μηνών, η τράπεζα στην οποία κατατέθηκαν του τα κατέσχεσε για υπάρχουσες οφειλές.

Ο καταναλωτής – μέλος του ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας απευθύνθηκε στο ΚΕΠΚΑ, όπου ενημερώθηκε ότι οι συντάξεις, βάσει του νόμου, είναι ακατάσχετες. Υπέβαλε σχετικό αίτημα στην Τράπεζα, όμως απορρίφθηκε με τη (λανθασμένη) αιτιολογία ότι δήθεν δεν είναι μηνιαία σύνταξη, αλλά «μεγάλο ποσό». Ακόμη και φορείς όπως ο Συνήγορος του Καταναλωτή, αποθάρρυναν το μέλος μας στην προσπάθειά του να του επιστραφούν οι αναδρομικές συντάξεις.

Όμως το ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας επέμεινε στην στήριξη του δίκαιου αιτήματος του μέλους μας και μετά από συνεργασία με τη ΓΓ Καταναλωτή, όπου και εξηγήσαμε όλες τις παραμέτρους της υποθέσεως, δικαιωθήκαμε και επεστράφη στο μέλος μας ολόκληρο το ποσό των αναδρομικών συντάξεων.

Είναι μία ακόμη από τις πολλές υποθέσεις που απλοί καταναλωτές δικαιώνονται αντιμετωπίζοντας μεγάλες εταιρείες, ακριβώς επειδή το ΚΕΠΚΑ Δ. Μακεδονίας τους συμπαρίσταται. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι πολλά αιτήματα μελών μας έχουν ικανοποιηθεί έναντι παρόχων σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας κτλ.

Το ΚΕ.Π.ΚΑ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ βρίσκεται στην διάθεση των καταναλωτών: για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (και ας ανανεώσουμε όλοι την ετήσια συνδρομή των 10 μόλις ευρώ, προκειμένου να εξακολουθεί να υπάρχει το ΚΕΠΚΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και να μας στηρίζει. Υπενθυμίζουμε ότι για να διατηρήσουμε την ανεξάρτητη φωνή μας δεν ζητήσαμε και δεν έχουμε λάβει τα τελευταία 5 έτη καμία επιχορήγηση από κανέναν φορέα), επί της οδού Σωκρ. Μπλιούρα 2 στην Κοζάνη, τηλ. 24610-42282, ώρες 09:00 – 13:00.

Με εκτίμηση,
Το Δ.Σ. του ΚΕ.Π.ΚΑ. Δυτικής Μακεδονίας

 

To Top