Το κρασί κατείχε ήδη από την αρχαιότητα εξέχουσα θέση στη ζωή του ανθρώπου μια και συνδεόταν έντονα με θρησκείες και πολιτισμούς. Άλλωστε η ρήση «οίνος ευφραίνει καρδίαν», ακολουθεί πιστά τους λάτρεις του κρασιού. Αρκετοί είναι οι «μύθοι» γύρω από το ποιο χρώμα κρασί πρέπει να συνοδεύει το φαγητό μας. Τι χρώμα κρασί προτιμάμε με κρέας, με ψάρι, με γαρίδες;
Κόκκινο με κρέας, λευκό με ψάρι. Σωστά; Όχι πάντα. Ο συνδυασμός φαγητού με κρασί δεν είναι πάντα τόσο αυστηρός. Το κρασί επηρεάζει τη γεύση του φαγητού και το φαγητό επηρεάζει τη γεύση του κρασιού κι αν σεβαστείτε τα βασικά χαρακτηριστικά και των δύο, το αποτέλεσμα μπορεί να αποβεί πολύ εντυπωσιακό, ανεξαρτήτως χρώματος.
Είναι ερωτήματα τα οποία όσοι προτιμούν να συνοδεύσουν το φαγητό τους με κρασί οφείλουν να γνωρίζουν.