Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ο «Αϊ Βασίλης και η Σκανδαλίτσα» πάνε στο «Δάσος τον Ξωτικών»

Οι «Οχληροί» Κοζάνης παρουσιάζουν στο «Δάσος τον Ξωτικών» την μουσικοθεατρική παράσταση «Ο Αϊ Βασίλης και η Σκανδαλίτσα». Θα δοθούν δύο παραστάσεις το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016 και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016 στις 12:30 μ.μ..
Οι «Οχληροί» Κοζάνης μας μεταφέρουν όπως μόνο εκείνοι γνωρίζουν με ανάλαφρο τρόπο στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Με την άπιστη Σκανδαλίτσα , το πειραχτήρι που ανακατεύει τους πάντες σε απίστευτες ιστορίες γέλιου.
«Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα όλα τα παιδιά του κόσμου περιμένουν τον Αϊ-Βασίλη, για να δουν τι δώρο θα τους φέρει. Όλα; Μμμ… ίσως και όχι. Ένα κοριτσάκι, η μικρή Σκανδαλίτσα, δεν πιστεύει ούτε στον Αϊ-Βασίλη ούτε στα Χριστούγεννα. Θέλει μόνο να πειράζει τους άλλους και να κάνει σκανδαλιές. Άραγε, τα φετινά Χριστούγεννα θα μπορέσουν να την αλλάξουν; Σας περιμένουμε να το ανακαλύψουμε μαζί». Με αυτό το κάλεσμα η συγγραφέας του έργου Γλύκα Διονυσοπούλου καλεί τους μικρούς φίλους να συμμετάσχουν σε ένα δρώμενο με πολλές περιπετειώδεις και κωμικές σκηνές σκανδαλιάς και πειράγματος.
Η εύθυμη αυτή παράσταση διάρκειας μίας περίπου ώρας, απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού, αλλά και προσχολικής ηλικίας. Τα κείμενα, τα σκηνικά, η σκηνοθεσία και οι στίχοι τραγουδιών είναι της Γλύκας Διονυσοπούλου, Μ.SC. ιστορικός τέχνης-εικαστικός, ενώ στη σκηνοθεσία συμμετέχει ο Τάκης Συνδουκάς, τεχνικός του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, μουσικός και ηθοποιός. Επί σκηνής ακούγεται ζωντανή μουσική με τους τέσσερις ηθοποιούς, τον Αϊ Βασίλη, τη Σκανδαλίτσα, τη μητέρα και την αδερφή της Σκανδαλίτσα να μας δίνουν και μια νότα χριστουγεννιάτικη. Στην κατασκευή των σκηνικών συμμετέχει το τρίτο εικαστικό εργαστήρι της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας.
Παίζουν: Δώρα Σιαλβέρα, Τάκης Συνδουκάς, Λένα Σιακαβάρα, Γλύκα Διονυσοπούλου.

To Top