Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Ανάκληση κρεατοσκευασμάτων

Το Υπουργείο Αγροτικής και Τροφίμων ανακοινώνει ότι η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο επισήμου ελέγχου που πραγματοποιήθηκε, στις 10/7/2014, στην εγκατάσταση επεξεργασίας κρέατος με την επωνυμία «Αφοι Ζαβέρδα Ο.Ε.», που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή Πατρών, διαπίστωσε, μεταξύ των άλλων, την πλήρη ανεπάρκεια συστήματος ιχνηλασιμότητας των πρώτων υλών που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή των προϊόντων της εγκατάστασης (παρασκευάσματα κρέατος και προϊόντα με βάση το κρέας).

Συγκεκριμένα, η εν λόγω επιχείρηση δεν τεκμηρίωσε τη χρήση ασφαλών πρώτων υλών για την παραγωγή προϊόντων. Επίσης, στην εγκατάσταση βρέθηκαν πρόσθετα (συντηρητικά, βελτιωτικά γεύσης) χωρίς επισημάνσεις ή περαιτέρω πληροφορίες σύνθεσης. Τα ανωτέρω ευρήματα καθιστούν τα προϊόντα που έχουν παραχθεί στην παραπάνω εγκατάσταση ως μη ασφαλή, κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 14 του Κανονισμού 178/2002/ΕΚ και το άρθρο 7 του Ν. 4235/2014.

Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου των παραχθέντων, από την παραπάνω εταιρεία, προϊόντων και οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα, να μην τα καταναλώσουν.

To Top