Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Απόδραση στην ιστορική Γκρενόμπλ!

   Μια παραμυθένια πόλη με ιστορία περισσότερων από 2000 χρόνων.  Εντυπωσιακά ορθώνονται τα γοτθικά κτήρια ενώ οι πλατείες και οι εκκλησίες εντυπωσιάζουν και ξεχωρίζουν. Ανεβαίνοντας στο κάστρο της Βαστίλλης διακρίνονται ξεκάθαρα τα πλαίσια της παλιάς πόλης.

   Γκρενόμπλ 1

   Γκρενόμπλ 2

   Πρόκειται για την μαγευτική “Grenoble” η οποία βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Γαλλίας και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη μετά τη Λυών. Το κέντρο της πόλης είναι χτισμένο σε υψόμετρο 213 μέτρων πάνω από τη θάλασσα ενώ μερικά χιλιόμετρα έξω από την πόλη ορθώνονται οι κορυφές των Γαλλικών Άλπεων με ύψος άνω των 3.000 μέτρων.

   Γκρενόμπλ 7

   Γκρενόμπλ 5  Γκρενόμπλ 4

   Το χαρακτηριστικό της Γκρενόμπλ είναι το τελεφερίκ της που οδηγεί τους επισκέπτες στο κάστρο της Βαστίλλης. Οι μεγάλες γυάλινες μπάλες που χωρά 6 καθήμενους η καθεμιά, σκαρφαλώνουν το βουνό επιτρέποντας στους τουρίστες να θαυμάσουν την ομορφιά των Γαλλικών Άλπεων, το Λευκό Όρος και τα δυό φιδωτά ποτάμια, σε σχήμα Υ, της περιοχής.

   Γκρενόμπλ 10

   Γκρενόμπλ 6 Γκρενόμπλ 8

   Δεν μπορούμε να παραλείψουμε πως πρέπει να υπάρχουν μπουφάν και ομπρέλες εύκαιρες διότι η ανάβαση στους πρόποδες των Άλπεων  ο καιρός μπορεί να αλλάξει μέσα σε λίγα λεπτά…!

    

   Γράφει η Κοραλί Μπαρμπέν

    

    

   To Top