Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Διοργάνωση Έκθεσης Τροχαίας στην Κοζάνη

Ανακοινώνεται ότι, από το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης κατά το χρονικό διάστημα από 17 έως 22-09-2014, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης, θα διοργανωθεί Έκθεση Τροχαίας και θα πραγματοποιηθούν άλλες εκδηλώσεις κυκλοφοριακού ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, από 17 έως 22 Σεπτεμβρίου 2014 και κατά τις ώρες από 09.00΄ έως 13.00΄Δημοτικά Σχολεία της περιοχής θα επισκέπτονται το ειδικά διαμορφωμένο Περίπτερο της Τροχαίας όπου θα ενημερώνονται για θέματα οδικής ασφάλειας.

Παράλληλα, θα πραγματοποιούνται επισκέψεις τροχονόμων στα Δημοτικά Σχολεία και θα ενημερώνονται οι μαθητές για θέματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, ενώ θα διανέμεται ειδικό έντυπο υλικό.

Στο Περίπτερο της Τροχαίας θα υπάρχει προσομοιωτής οδήγησης που θα χρησιμοποιούν οι ενήλικες επισκέπτες, προκειμένου να διαπιστώνουν τα λάθη που γίνονται κατά τη διάρκεια της οδήγησης και τα οποία αποτελούν τα κύρια αίτια πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της Έκθεσης θα προβάλλεται οπτικοακουστικό υλικό από τροχαία ατυχήματα που συνέβησαν σε περιοχές της Κοζάνης καθώς και με δράσεις της Τροχαίας Κοζάνης, ενώ ταυτόχρονα θα διανέμεται έντυπο υλικό.

Το Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.30΄θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Έκθεσης εκδήλωση για τα παιδιά, με σύνθημα «Συμμετέχω, απαντώ, κερδίζω, με ποδήλατο γυρίζω» και έπειτα από κλήρωση θα δοθούν σε τυχερούς μαθητές, που θα έχουν απαντήσει σε απλές ερωτήσεις του Κ.Ο.Κ. συμπληρώνοντας ειδικό έντυπο, ποδήλατα με τα αντίστοιχα κράνη ποδηλασίας προκειμένου να σταλεί το μήνυμα «Ποδηλατώ με ασφάλεια, φοράω πάντα κράνος».

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό τις ώρες 09.00΄ έως 13.00΄ και 17.00΄έως 23.00΄ για τις καθημερινές και από 09.00΄έως 23.00΄ το Σαββατοκύριακο.

To Top