Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

«Εντός λίγων εβδομάδων η Υπουργική Απόφαση για τις μετεγγραφές»

«Υπάρχει κενό στο νόμο για τις μεταγραφές όταν μένει αλλού η οικογένεια, αλλού σπουδάζει το ένα παιδί και αλλού επιτυγχάνει το δεύτερο παιδί. Ο τόπος της μετεγγραφής σε αυτές τις περιπτώσεις θα καθοριστεί με Υπουργική Απόφαση, η οποία θα εκδοθεί εντός λίγων εβδομάδων και θα αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες των μετεγγραφών», τόνισε ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3.

Σε ερώτηση για τα κενά 3.000 εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ο Υπουργός ΠΑΙ.Θ. σημείωσε:

«Υπάρχουν 3.000 κενά, τα οποία θα καλυφθούν με 500 λιγότερες αποσπάσεις και με παράλληλες αναθέσεις. Θα είμαστε έτοιμοι αρχές Σεπτεμβρίου για να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς προβλήματα στις 11 Σεπτεμβρίου. Αυτές οι 3.000 θέσεις είναι κενό που καλύπτεται. Θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γιατί κατ’ εξαίρεση πήραμε 3.000 περισσότερους αναπληρωτές. Του χρόνου το σύστημα με την αναπλήρωση πεθαίνει. Τα σχολεία δεν θα ανοίξουν το Σεπτέμβριο του 2015 αν δεν ανατραπεί το 1/10. Του χρόνου οι πηγές χρηματοδότησης των αναπληρώσεων μειώνονται κατά το ήμισυ. Πρέπει να γίνει η κατάργηση του 1/10 και διαγωνισμός του ΑΣΕΠ».

Για το θέμα των «λιμναζόντων φοιτητών», ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος τονίζοντας:

«Δεν μου έχουν καταθέσει μία σαφή πρόταση που να περιλαμβάνει ευνοϊκή διάταξη για τους «λιμνάζοντες» φοιτητές οι οποίοι έφτασαν κοντά στην πηγή για να πάρουν το πτυχίο τους».

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ρωτήθηκε για την απόφαση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να μην προτείνει υποψήφιο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες Εκλογές και απάντησε:

«Υπάρχει και αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που δείχνει ο κ. Τσίπρας. Έχουμε κατά το Σύνταγμα Προεδρική εκλογή το Φεβρουάριο και η Προεδρική πλειοψηφία των 180 Βουλευτών δεν είναι ανέφικτη, είτε το δει κανείς από Κεντροδεξιά σκοπιά, είτε από Κεντροαριστερή σκοπιά».

Ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε ότι το καλό πολιτικό κλίμα για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας μπορεί να δημιουργηθεί «με την εξομάλυνση του ΕΝ.Φ.Ι.Α., με την καλή ρύθμιση για τις οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία, με την προσαρμογή του προγράμματος για να αποφύγουμε γωνίες του προγράμματος, τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα και τις υπόλοιπες απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Νόμος για μαζικές απολύσεις δεν περνάει από την Βουλή. Η κοινωνική βαρύτητα είναι μεγάλη σε μία περίοδο με μεγάλη ανεργία, ειδικά στους νέους. Πρέπει να κρατάμε τα μέτρα και τα σταθμά» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να γίνουν πρόωρες Εκλογές:

«Κάποιοι που έλεγαν ότι θα γίνουν Εκλογές το Σεπτέμβριο διαψεύστηκαν. Θέλουμε οι Εκλογές να γίνουν τον Οκτώβριο του 2015 ή τον Μάρτιο του 2016. Εάν γίνουν προτάσεις για την αναθεώρηση Συντάγματος εμείς ως «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» εδώ και ένα χρόνο έχουμε αποφασίσει να προτείνουμε να προβλέπει το Σύνταγμα τετραετή κοινοβουλευτικό κύκλο. Πρέπει να τελειώσει το καλαμπούρι για κάθε θέμα που έρχεται στη Βουλή, κάθε έναν ή δύο μήνες να ζητούν κάποιοι Εκλογές. Το Σύνταγμα προβλέπει πρόωρη διάλυση της Βουλής μόνο για εθνικά θέματα και όχι για κάθε θέμα που ψηφίζεται στη Βουλή» απάντησε.

Για τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά και την επιστροφή στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ., ο κ. Λοβέρδος είπε:

«Έχουμε πολύ καλές στιγμές στο μεταπολιτευτικό μας παρελθόν, τις οποίες υπάρχει κόσμος που θυμάται. Είναι θέμα ημερών να επιστρέψω στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Το είπε ο κ. Βενιζέλος στην κεντρική πολιτική του ομιλία προ των Ευρωεκλογών. Αυτός ο κύκλος που άνοιξε με την διαγραφή μου κλείνει. Η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα δεν κλείνει. Όλα θα συζητηθούν και θα συμφωνηθούν στο συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Η δική μου πρόταση είναι να βρίσκεται στον τίτλο το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το έμβλημα του και παράλληλα το «Δημοκρατική Παράταξη» όπως το λέμε από το 1974 και μετά ρίχνοντας τις γέφυρες προς τον Γεώργιο Παπανδρέου, τον Ελευθέριο Βενιζέλο και τον Χαρίλαο Τρικούπη. Η ιστορία με τον διάλογο με την ΔΗΜΑΡ δεν είναι τελειωμένη. Ηγείται του χώρου αυτού ένα πρόσωπο με πολύ μέλλον ακόμα, ο κ. Κουβέλης. Στον ένα ή άλλο βαθμό υπάρχουν δυνατότητες να βρούμε κοινή πορεία».

 

Πηγή: http://www.epoli.gr/

To Top