Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η Δυτική σας προτείνει…»Μπισκότα βρώμης με σταφίδες και καρύδια»

Υλικά:

10 γρ. καρύδια (ψημένα για 10 λεπτά στο φούρνο και χοντροαλεσμένα)
170 γρ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
210 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
105 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
260 γρ. νιφάδες βρώμης
1/2 φλιτζ. σταφίδες
Οδηγίες
1.Σε μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
2.Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Συνεχίζουμε το χτύπημα (σε χαμηλή ταχύτητα) προσθέτοντας το μίγμα με το αλεύρι.
3.Προσθέτουμε τα καρύδια, τη βρώμη και τις σταφίδες και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
4.Σε ταψί, στο οποίο προηγουμένως έχουμε βάλει λαδόκολλα, βάζουμε με το κουτάλι του παγωτού το μίγμα μας, προσέχοντας να απέχει το ένα μπισκότο από το άλλο 2-3 εκατοστά.
5.Αφού βρέξουμε το χέρι μας, πιέζουμε ελαφρά τις μπάλες με το μίγμα για να πετύχουμε ένα επίπεδο στρόγγυλο σχήμα πάχους 1 εκ.
6.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 15 λεπτά.

To Top