Υλικά:
½ κιλό φασόλια μαυρομάτικα
4 μεγάλες πατάτες
3 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
1 κονσέρβα καλαμπόκι
Άνηθο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
½ κουταλάκι του γλυκού ξύδι
Χυμό μισού λεμονιού
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε τα φασόλια όλο το βράδυ. Τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε τις πατάτες σε κυβάκια και τις βράζουμε. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τις πατάτες με τα φασόλια, τον τόνο, τον άνηθο και το καλαμπόκι. Χτυπάμε στο μπλέντερ τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα, το ξύδι και το λεμόνι, και περιχύνουμε τη σαλάτα με το μείγμα.