Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Η ΔΥΤΙΚΗ προτείνει: Φιλέτο ψαριού με ανάμεικτα λαχανικά & λευκό κρασί του οινοποιείου ΝΑΚΟΣ

Ψάρια και πάλι ψάρια!

Είτε μαγειρευτά, είτε τηγανητά, στη σχάρα ακόμη και ωμά είναι θεσπέσια τροφή για όλο τον χρόνο. Άλλοτε με ένα ταπεινό γαύρο άλλοτε με λαχταριστά μεγάλα μπαρμπούνια στη σχάρα και με ό,τι είναι διαθέσιμο και εντός των ορίων αντοχής της τσέπης το ψαροφαγικό τραπέζι στολίζεται με ένα μπουκάλι καλό κρασί. Η συμβουλή μας είναι να συνδυάστε το κάθε είδος θαλασσινής λιχουδιάς με ένα λευκό κρασί από το οινοποιείο ΝΑΚΟΣ, με αρώματα από τα σταφύλια παραγωγής του τόπου μας και που φτιάχνεται με μεράκι και άψογη τεχνική.

Φιλέτο ψαριού με ανάμεικτα λαχανικά και σως λευκού κρασιού. 
Υλικά
600 γραμ. φιλέτο ψαριού
500 γραμ. ανάμεικτα λαχανικά
100 γραμ. βούτυρο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
φλέικς από τηγανητό κρεμμύδι
100 γραμ αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
σπορέλαιο για τηγάνισμα
Βράζουμε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό και τα σοτάρουμε με τα 30 γραμ. βούτυρο.
Κόβουμε το ψάρι σε κύβους, το αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε λίγο λευκό κρασί και το ψήνουμε στο φούρνο σε ένα ταψάκι στους 180 βαθμούς για 10 με 15 λέπτα.
Για τη σως: ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι σε ένα κατσαρολάκι, το βράζουμε με το υπόλοιπο λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί όλο, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 10 με 15 λεπτά. Σουρώνουμε την σάλτσα μας και την ξαναβράζουμε σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας το υπόλοιπο βούτυρο για 5 λεπτά ακόμα.
Για τα φλεικς κρεμμυδιού: κόβουμε το κρεμμύδι στο μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες, το περνάμε από αλεύρι το τινάζουμε πολύ καλά. και τις τηγανίζουμε σε χαμηλή με μέτρια φωτιά ώσπου να γίνουν ροδαλά και τραγανά τα φλέικς.
To Top