Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Η πρόκληση της πενταετίας

Βομβαρδίζονται οι συμπολίτες μας με υποσχέσεις και αφορισμούς αντιτιθέμενους και αλληλοαναιρούμενους , εκλογές γαρ.
΄Όμως ο τόπος μας είναι εδώ και περιμένει. Περιμένει λύσεις άμεσες , πρακτικές , εφαρμόσιμες – Οι εκλογές στην τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι ένα παιχνίδι εντυπώσεων ή μια πρόβα τζενεράλε των εθνικών εκλογών.
Είναι η κρίσιμη στιγμή που καθορίζουμε όλοι μαζί το αύριο του τόπου μας. Επομένως ο προεκλογικός αγώνας πρέπει επιτέλους να κινηθεί σοβαρά πάνω στα μεγάλα ζητούμενα του τόπου μας.
Ποιοι και με ποιο πρόγραμμα επιλέγουμε να μας διοικήσουν αύριο. Οι εκλογές δεν είναι πασαρέλα, το διακύβευμα της επόμενης μέρας είναι τεράστιο.
Οι μονίμως καταγγέλοντες τα πάντα χαϊδεύουν πρόσκαιρα «αυτιά» , αλλά δεν παρέχουν εχέγγυα αντιμετώπισης των προβλημάτων αύριο.
Η κρίση δεν είναι άλλοθι για να μη γίνεται πραγματικός προγραμματικός διάλογος και διάλογος για την προσωπικότητα, το «who is who» του καθένα συμμετέχοντα. Πώς  π.χ. κάποιος που απέτυχε στην διαχείριση των προσωπικών του οικονομικών, θα πετύχει στην διαχείριση της οικονομίας του τόπου ;  Ένα από τα κρίσιμα πράγματι ερωτήματα που ιδανικά πρέπει να απαντούν κάποιοι πριν αυτοαναγορευτούν σε σωτήρες του τόπου.
Η πενταετία που έρχεται είναι η πρόκληση εξόδου από το τέλμα . Ενέργεια και εξελίξεις 5η Μονάδα, Μετεγκαταστάσεις οικισμών, Πανεπιστήμιο , πρωτογενής τομέας και νέες ευκαιρίες, Επιχειρηματικότητα , Αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος, ΄Ερευνα, Νέες  τεχνολογίες, Τουριστική αξιοποίηση , Γούνα, μάρμαρο, εξαγωγικές επιχειρήσεις είναι κάποιες από τις λέξεις κλειδιά για την νέα περίοδο, όπου ναι και πάλι μπορεί να αρχίσει να ζωντανεύει η τοπική οικονομία , να μπουν στέρεα θεμέλια περιφερειακής ανάπτυξης στην Δυτική Μακεδονία.
Με πολλή δουλειά, διεκδίκηση και καθημερινό αγώνα μπορούμε να αναστρέψουμε τα πράγματα στο τόπο μας και όχι βέβαια να ανατρέψουμε ό,τι καλό στήθηκε με τις θυσίες των συμπολιτών μας . Εύ  αγωνίζεσθαι λοιπόν.

Καλό Πάσχα
Καλή Ανάσταση.
ΑΝΝΑ ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

To Top