Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Θεατρικό παιχνίδι από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης

«Μια φορά κι έναν καιρό… σ’ έναν τόπο μαγικό…
ο Αίσωπος θα συναντήσει τον Σαίξπηρ
και ο Αριστοφάνης θα ονειρευτεί στα Μαγικά Μαξιλάρια του Ευγένιου Τριβιζά…
Ο Μικρός Πρίγκιπας θα ταξιδέψει με το καράβι του Οδυσσέα…
και…»

Και… όλα αυτά με τη μαγεία του Θεάτρου  καθώς για 9η χρονιά το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης διοργανώνει Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά. Από την 1η Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο στις 12.00- 1.30 μ.μ., στο θεατράκι των Οχληρών, παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 χρονών, χωρισμένα σε τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους, γνωρίζουν τη μαγεία του Θεάτρου, ονειρεύονται, δημιουργούν, κοινωνικοποιούνται και απελευθερώνονται μέσα από το Θεατρικό Παιχνίδι, τη Δραματοποίηση, τον Αυτοσχεδιασμό και όλες τις σύγχρονες παιδαγωγικές τεχνικές του Θεάτρου.
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με όλες τις τέχνες (μουσική, ζωγραφική, αρχιτεκτονική, χορός) που ανθίζουν στους κόλπους του Θεάτρου. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους μπορούν να μετατρέψουν μία θεατρική σκηνή σε θάλασσα, ένα καπέλο σε πουλί, ένα ύφασμα σε άνεμο… γιατί, όπως λέει ο Μικρός Πρίγκιπας: «Μόνο με την καρδιά μπορεί κάποιος να δει σωστά. Αυτά που είναι σημαντικά, δεν μπορούν να τα δουν τα μάτια».

Εμψυχώτρια θα είναι η θεατρολόγος και ηθοποιός Μαρία Μπατάνη, απόφοιτος του Τμήματος Θεάτρου του Α.Π.Θ. με μεταπτυχιακό στην Παιδαγωγική του Θεάτρου.

Πληροφορίες και εγγραφές στην κα Σιμάρα Τασούλα, στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, στην «Αίθουσα Τέχνης», στον ημιόροφο, και στο τηλέφωνο 24610-24062, εσωτ. 1.

To Top