Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το σεμινάριο με θέμα «Φορολογία αγροτών και συνδυασμός όλων των φορολογικών αντικειμένων»

   Το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Φορολογία αγροτών και συνδυασμός όλων των φορολογικών αντικειμένων» με εισηγητή τον κ. Νιφορόπουλο Κωνσταντίνο, οικονομολόγο, ορκωτό ελεγκτή, λογιστή.

   Τον εισηγητή προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρακάσης Εμμανουήλ και αναφέρθηκε στη σημασία του σεμιναρίου που αφορά έναν ιδιαίτερο και ευαίσθητο κλάδο όπως είναι οι αγρότες η φορολόγηση των οποίων πρέπει να είναι δίκαιη, με φορολογικούς νόμους απλούς, κατανοητούς και σταθερούς πράγμα το οποίο δεν ισχύει με την πληθώρα και τις ασάφειες των υφιστάμενων φορολογικών διατάξεων και εκκρεμοτήτων ερμηνευτικών εγκυκλίων.

   Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος τονίζοντας τα προβλήματα των λογιστών – φοροτεχνικών στην διεκπεραίωση των φορολογικών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και των ιδιωτών.

   Στην εισήγησή του ο κ. Νιφορόπουλος αναφέρθηκε στην φορολόγηση αγροτών ειδικού και κανονικού καθεστώτος, θέματα ΦΠΑ αγροτών, απογραφή αγροτών, φορολογία εισοδήματος και συντελεστές, τεκμήρια αγροτών, έξοδα που καταχωρούνται, αποσβέσεις, θέματα εργοσήμου, δηλώσεις ΟΠΕΚΕΠΕ και ασφάλισης ΕΛΓΑ, θέματα τήρησης βιβλίων, φορολογία αγροτικών ακινήτων και κοινές εκμεταλλεύσεις αγροτών.

   Ακολούθησαν πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκομένους για τις οποίες υπομονετικά απάντησε σε όλες ο εισηγητής.
   Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος οικονομικών και πρόεδρος του συλλόγου λογιστών Κοζάνης κ. Βαλαής Γεώργιος, ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών – οικονομολόγος κ. Τζέλλος Γεώργιος, ο οικονομολόγος και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΟΤΑΜΙ κ. Σιαμπανόπουλος Αντώνιος και Πρόεδροι Λογιστών από άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

   OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

    

   To Top