Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Προχωρούν κανονικά οι εργασίες ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Κοζάνης

Ομαλά προχωρούν οι εργασίες για την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας Κοζάνης, ενός έργου ενταγμένου στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, με την συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι κατασκευές από οπλισμένο σκυρόδεμα, πλην ενός τμήματος της πλατείας Νίκης (στον χώρο της παλιάς πιάτσας των ταξί) και ενός τμήματος δαπέδου στο εσωτερικό της πλατείας.

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ (2)
Εργασίες που υπολείπεται να ολοκληρωθούν είναι οι εξής:
∙ Κατασκευή χώρου υδάτινων στοιχείων
∙ Φυτεύσεις
∙ Εργασίες για την ολοκλήρωση των κτιρίων στο εσωτερικό τους
∙ Δαπεδοστρώσεις
∙ Τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων
∙ Κατασκευή υπόγειου press container
Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί κανονικά έως τις 30 Αυγούστου 2015, μέσα στο χρονικό πλαίσιο υλοποίησής του, που είναι 14 μήνες, αρχής γενομένης από τις 30 Ιουνίου 2014.
Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 2.903.533.00 Ε, με τελικό συμβατικό ποσό 1.625.978.46 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, και περιλαμβάνει τις επεμβάσεις αναμόρφωσης της συνολικής επιφάνειας της πλατείας, του πεζόδρομου της οδού Ειρήνης καθώς και του χώρου έμπροσθεν του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου (5.850.00 τ.μ.)
Να υπογραμμιστεί, επίσης, ότι μέσα στις επόμενες ημέρες η Τεχνική Υπηρεσία θα αντικαταστήσει τις κατασκευές που υπάρχουν στον εργοταξιακό χώρο του πεζοδρόμου Ειρήνης, με στόχο την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών. Συγκεκριμένα, από τις σχάρες ομβρίων θα αφαιρεθούν οι βέργες σιδηρού οπλισμού και το πλαστικό πλέγμα, υλικά με τα οποία ήταν περιφραγμένες, και θα γίνει πλήρωση των σχαρών με ευμεγέθεις κροκάλες, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αποστράγγιση των ομβρίων. Επίσης, στα σημεία που θα τοποθετηθούν φωτιστικά σώματα, θα αφαιρεθούν οι βέργες σιδηρού οπλισμού και το πλαστικό πλέγμα και τα αγκύρια των φωτιστικών θα καλυφθούν με ειδική κατασκευή.

To Top