Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Σεμινάριο με θέμα «Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων και Αγροτών»

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 στην κατάμεστη αίθουσα του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Καστοριάς πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Λογιστών Καστοριάς το φορολογικό σεμινάριο με θέμα «Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων και Αγροτών» με εισηγητή τον κ. Δασκαλάκη Παντελεήμων, οικονομολόγο, τέως Διευθυντή Φορολογίας Εισοδήματος και Διευθυντή Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Υπουργείου Οικονομικών.
Τον εισηγητή προλόγισε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρακάσης Εμμανουήλ και αναφέρθηκε στη σημασία του σεμιναρίου που αφορά το μεγαλύτερο μέρος των φορολογούμενων και στην προσοχή που πρέπει να δοθεί κατά τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, για αποφυγή λαθών που θα επιβαρύνουν τους ίδιους τους φορολογούμενους. Επίσης σημείωσε το μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την καθυστέρηση στο άνοιγμα του TAXIS, με το Οικονομικό Επιμελητήριο να επισημαίνει εγκαίρως το θέμα με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών και τη Γενική Γραμματεία Εσόδων.
Στην εισήγησή του ο κ. Δασκαλάκης αναφέρθηκε στις αλλαγές των νέων φορολογικών δηλώσεων Φυσικών, Νομικών Προσώπων και Αγροτών και στις παγίδες που κρύβει η συμπλήρωση των αντίστοιχων κωδικών (πόθεν έσχες, τεκμήρια διαβίωσης, αγρότες ειδικού καθεστώτος).
Ακολούθησαν πλήθος ερωτήσεων από τους παρευρισκομένους για τις οποίες υπομονετικά απάντησε σε όλες ο εισηγητής.
Το σεμινάριο τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιδήμαρχος οικονομικών του Δήμου Κοζάνης και πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Κοζάνης κ. Βαλαής Γεώργιος, ο πρώην αντιδήμαρχος οικονομικών – οικονομολόγος κ. Τζέλλος Γεώργιος, ο περιφερειακός σύμβουλος Καστοριάς κ. Ζυμπίδης Θεοφύλακτος και Πρόεδροι Λογιστών από άλλες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας. Μήνυμα στους παρευρισκομένους έστειλε ο Αντιπρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος εκφράζοντας τη πίστη για ομαλή υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μέσα σε λογικές και ρεαλιστικές προθεσμίες.
Για το Π.Τ.
Ο Πρόεδρος
Καρακάσης Εμμανουήλ

To Top