Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Συνάντηση για τον προϋπολογισμό του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθά με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ

Με τον Πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Π. Καμμένο, και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος συναντήθηκε στη Βουλή στα γραφεία των ΑΝΕΛ ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς.
Θέματα της συνάντησης ήταν ο προϋπολογισμός, το ασφαλιστικό, το φορολογικό, τα «κόκκινα» δάνεια και η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αναφορικά με τις απαιτήσεις της Τρόικα, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι  οι προτάσεις των δανειστών είναι ένα πλήγμα για την ελληνική οικονομία και επιβεβαιώνεται για πολλοστή φορά ότι πολλές από τις ρυθμίσεις και τις παρεμβάσεις της Τρόικα είναι αποτέλεσμα πρόχειρης, αποσπασματικής, αντικοινωνικής και αντιαναπτυξιακής πολιτικής με καταστροφικές συνέπειες.
Ο κ. Καββαθάς επισήμανε ότι ο προϋπολογισμός αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα καθώς δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι νέες αλλά και οι παλαιές δεσμεύσεις της χώρας και πρόσθεσε πως σε ό,τι αφορά τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, η αύξηση του δείκτη των επενδύσεων κατά 11,7%, στηρίζεται σε μια ιδεατή εκτίμηση για τις εξελίξεις σε μακροοικονομικό επίπεδο χωρίς να λαμβάνεται υπόψη τόσο το εγχώριο όσο και το διεθνές περιβάλλον.
Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ σημείωσε ότι οι δημόσιες επενδύσεις υποχωρούν για μια ακόμη φορά μειωμένες φέτος κατά 400 εκατ. επιβαρύνοντας με αυτό τον τρόπο τις προοπτικές του ιδιωτικού τομέα ο οποίος τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο απαιτεί στοχευμένες κινήσεις τόνωσης ρευστότητας και διευκόλυνση της ιδιωτικής επενδυτικής δραστηριότητας.

To Top