Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Συνάντηση Δημάρχου Κοζάνης με στελέχη της ΔΕΗ Α.Ε.

Χτες Πέμπτη 18/09/2014 ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λ. Ιωαννίδης, συνοδεία του ΓΓ του Δήμου κ. Β. Μπουγιοτόπουλου, επισκέφτηκε τη Διεύθυνση Λιγνιτικού Κέντρου Δ. Μακεδονίας και είχε εθιμοτυπική συνάντηση με την Διευθύντρια του Λιγνιτικού Κέντρου κα Όλγα Κουρίδου και τον Γενικό Διευθυντή Ορυχείων ΔΕΗ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Νικολακάκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλαχθήκαν απόψεις σχετικά με γενικότερα ενεργειακά θέματα. Ο κ. Π. Νικολακακάκος τόνισε τη μεγάλη συνεισφορά της περιοχής στην ενεργειακή κάλυψη ολόκληρης της χώρας, ενώ ταυτόχρονα αναγνωρίστηκαν και τα αυξημένα περιβαλλοντικά προβλήματα, λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ.

Η συνάντηση διεξήχθη σε άριστο κλίμα και, παρά τις διαφορετικές απόψεις σε αρκετά ζητήματα, εκφράστηκε η πεποίθηση ότι ΔΕΗ και Δήμος Κοζάνης πρέπει να συνεργαστούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, αλλά και προκειμένου να διαμορφωθεί ένα συνεκτικό και συμφωνημένο σχέδιο για την μεταλιγνιτική περίοδο.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ, είναι στρατηγική επιλογή της Δημοτικής Αρχής Κοζάνης, δεδομένου ότι η πιθανή ιδιωτικοποίησή της θα έθετε σε σοβαρό κίνδυνο την υλοποίηση των υποχρεώσεων της επιχείρησης έναντι του Δήμου, αλλά και της Δ. Μακεδονίας.

To Top