ΥΛΙΚΑ
1 φλιτζ τσαγιού Σπορέλαιο
1 ½ φλιτζ τσαγιού Ζάχαρη
1 ½ φλιτζ τσαγιού Καρυδόψιχα χοντροκοπανισμένη
½ φλιτζ τσαγιού Σταφίδες μαύρες
½ φλιτζ τσαγιού Σταφίδες ξανθές
2 φλιτζ τσαγιού Νερό
½ φλιτζ τσαγιού Κονιάκ
1 κουτ. σούπας Κανελογαρίφαλα
4 φλιτζ τσαγιού Αλεύρι σκληρό
1 κουτ. σούπας ξύσμα λεμονιού
3 κουτ. γλυκού Μπέικιν
1 κουτ. γλυκού Σόδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το νερό, τη σόδα λιωμένη στο κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα κανελογαρίφαλα και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Το ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι. Ψήνουμε την καρυδόπιτα σε μέτριο φούρνο για 1 περίπου ώρα. Όταν κρυώσει, την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.