Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων βίας του Δήμου Καστοριάς για την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

 

Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών

(25 Νοεμβρίου)

Με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ημέρα ορόσημο για την καταπολέμηση της βίας που υφίστανται οι γυναίκες, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων βίας του Δήμου Καστοριάς στέλνει το δικό του μήνυμα.

Η βία αποτελεί μια από τις σοβαρότερες μορφές απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τα πολλά πρόσωπα της βίας υποδηλώνουν την τεράστια έκταση του φαινομένου αυτού. Το γεγονός της μη καταγγελίας της δεν συνάδει με την μη ύπαρξη της. Όσο παραμένουμε σιωπηλοί απέναντι σε αυτό το μέγιστο κοινωνικό ζήτημα, το ενσωματώνουμε εκούσια ή μη στα δεδομένα της κοινωνίας μας. Από τη στάση μας απέναντι στη βία διαμορφώνεται και καθορίζεται η έκταση της. Η καταγγελία και αναζήτηση υποστηρικτικής φροντίδας αποτελούν την αρχή μίας συνεχούς προσπάθειας που στοχεύει στην εξάλειψη της.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων βίας του Δήμου Καστοριάς καλεί τους πολίτες να συνδράμουν στην καταπολέμηση της βίας με την ευαισθητοποίηση και την ενεργή συμμετοχή τους. Η δημιουργία του Κέντρου αποτελεί τον πυρήνα μιας προσπάθειας η οποία, με την συμβολή όλων, μπορεί να αποτελέσει έναν σταθμό υποστήριξης και συμβουλευτικής των γυναικών σε τοπικό επίπεδο.

Δήμος Καστοριάς

Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων βίας

Πανελλήνια 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS: 15900

Ωράριο Λειτουργίας: 07.30- 15.30

Τηλέφωνο επικοινωνίας/ Φαξ: 2467-0-22122 (κατά τις ώρες λειτουργίας)

Διεύθυνση: Νέες Εργατικές Κατοικίες Καστοριάς, περιοχή Χλόη, ΤΚ 52100

(πάνω από τον 2ο Δημοτικό Βρεφικό Σταθμό Καστοριάς)

Υπεύθυνοι Επικοινωνίας:

Βασίλης Κιοσσές (Ψυχολόγος)

Μαρία Παπαλαμπροπούλου (Κοινωνική Λειτουργός)

Αλεξάνδρα Δημητριάδου (Κοινωνιολόγος)

To Top