Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Αθλητισμός

ΔΙΠΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΜΕ 10 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Το Σαββατοκύριακο 29-30 Νοεμβρίου 2014 οι αθλητές του συλλόγου Μακεδονική Δύναμη συμμετείχαν σε δύο διαφορετικές αγωνιστικές διοργανώσεις, εντός και εκτός της χώρας μας. 7 αθλητές του συλλόγου συμμετείχαν στο διεθνές πρωτάθλημα του ολυμπιακού αγωνίσματος στην Σόφια της Βουλγαρίας όπου έλαβαν μέρος 930 αθλητές από 18 χώρες με την πιο μακρινή συμμετοχή αυτή του Ιράν όπου συμμετείχε με την εθνική της ομάδα στην κατηγορία των παίδων. Ένα πρωτάθλημα αρκετά ανταγωνιστικό που μόνο ξεχωριστά οφέλη είχε να δώσει σε όσους συμμετείχαν.
Οι 4 αθλητές μας στην κατηγορία των παίδων, συμμετείχαν ως μέλη της επίλεκτης ομάδας της Ένωσης Τaekwondo Βορείου Ελλάδος εκ των οποίων οι 3 κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο των νικητών. Πρόκειται για τους αδερφούς Μπουντιούκο Σπινάρη Αθανάσιο και Νικόλαο οι οποίοι έφτασαν στον τελικό των κατηγοριών τους και κατέκτησαν τα αργυρά μετάλλια, μάλιστα ο αντίπαλος του Αθανασίου ήταν ο χρυσός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 από το Ιράν. Η άλλα αθλήτρια είναι η Νικολαΐδου Αναστασία που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχαν και οι 3 πρωταθλητές μας ως μέλη του συλλόγου και κατέκτησαν 2 χρυσά, 1 χάλκινο και την 2η θέση στην γενική κατάταξη, στην κατηγορία ανδρών, μεταξύ των ομάδων από 18 χώρες που έλαβαν μέρος. Ο λόγος για τους Τζέλλο Νικόλαο, Τεληκωστόγλου Αποστόλη που πήραν το χρυσό μετάλλιο και τον Μεχτερίδη Στέλιο που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.
Στο εσωτερικό της χώρας μας πραγματοποιήθηκε το Α Πανελλήνιο κύπελλο στην πόλη του Βόλου όπου και εκεί έδωσε το παρόν η Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης και κατάφερε να αποσπάσει συνολικά 4 μετάλλια, 2 χρυσά με τους Μπαντιούκα Γεώργιο στην κατηγορία βάρους -45kg παίδων, Τσαβδαρίδη Γεώργιο στα +87 κιλά ανδρών και 2 χάλκινα με τους Παπαδόπουλο Ε. Ιωάννη στα -61kg παίδων και την Τσαβδαρίδου Δ. Ελισσάβετ στα -68kg νεανίδων.
Το Δ.Σ. συγχαίρει όλους τους αθλητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στις δύο διοργανώσεις και αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την διοίκηση της Ε.ΤΑ.Β.Ε. καθώς και τους προπονητές της για την στήριξη των αθλητών μας στην διεθνή διοργάνωση.

To Top