Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Απάντηση Μίμη Δημητριάδη σε Πάρι Κουκουλόπουλο

Σε πρόσφατη δήλωση του ο κ. Π. Κουκουλόπουλος ασκεί μια κριτική για δήθεν καθυστερήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα της περιοχή μας.
Την Πτολεμαΐδα V , την ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα και το αρδευτικό βόρειας ζώνης Πολυφύτου.
Για τα δυο τελευταία δεν επεκτείνεται , μιάς και το αρδευτικό απλώς υπήρξε μόνο στις δηλώσεις του και η ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα είναι μια ευθεία βολή απέναντι σε κάθε έννοια δημοσίου συμφέροντος.
Για την Πτολεμαΐδα V ξεκινά με ένα σημαντικό ψέμα, »το έργο ήταν έτοιμο, ο ανάδοχος θα μπορούσε να εγκατασταθεί από τα τέλη Φεβρουαρίου». Δεν ξέρουμε πως το εννοεί αυτό, χωρίς να έχει γίνει ο έλεγχος και η έκδοση των αντίστοιχων αδειών .
Η αλήθεια είναι πως τον Απρίλιο , ο τότε υπουργός κ. Π. Λαφαζάνης ολοκλήρωσε την έγκριση αδειών και στην συνέχεια με την νέα διοίκηση της ΔΕΗ και δια του προέδρου της, κ. Μ. Παναγιωτάκη , την σημαντική βοήθεια της περιφέρειας Δ . Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και η έκδοση της οικοδομικής άδειας του έργου σε χρόνο ρεκόρ και χάρις στην αυταπάρνηση των εμπλεκόμενων πολιτικών αλλά κυρίως θεσμικών προσώπων.

Αυτή η διαδικασία ολοκληρώθηκε αρχές Αυγούστου και από δω και στο εξής μπορεί να προχωρήσει η εγκατάσταση του ανάδοχου για το ξεκίνημα του έργου . Παράλληλα κινήθηκαν όλες οι διαδικασίες από τη ΔΕΗ προς τον ανάδοχο για την προετοιμασία της υλοποίησης του έργου. Να επισημανθεί ότι η ΔΕΗ συνεχίζει τις προσπάθειες για μείωση του κόστους.

Και κάτι ακόμη! Ας πει ο Κ. Κουκουλόπουλος στον κόσμο της περιοχής , γιατί η κυβέρνηση του πέρυσι συμφώνησε η Πολωνία και η Ρουμανία να πάρουν δωρεάν πιστοποιητικά ρύπων και όχι η Ελλάδα.
Μίμης Δημητριάδης
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης

To Top