Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Θεοδώρα Γούλιαρου Υποψήφια Βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑΣ ΓΟΥΛΙΑΡΟΥ

Υποψήφιας Βουλεύτριας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. Κοζάνης

 

Ονομάζομαι Θεοδώρα Γούλιαρου. Κατάγομαι από το Μικρό Σούλι Σερρών και κατοικώ μόνιμα στην Πτολεμαΐδα. Είμαι παντρεμένη με τον Στάθη Κοκκινίδη, καθηγητή Μαθηματικών,  και έχω δύο παιδιά, την Αφροδίτη-Αναστασία, η οποία είναι επίσης μαθηματικός, και τον Ιωσήφ, ο οποίος είναι φοιτητής Πολυτεχνείου.

Είμαι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκα ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη για δέκα συνεχόμενα χρόνια. Από το 1998 είμαι συμβολαιογράφος Εορδαίας με έδρα την Πτολεμαΐδα.

Από τα φοιτητικά μου χρόνια ήμουν μέλος των «Αριστερών Συσπειρώσεων» και της «Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης»,  είχα ενεργή συμμετοχή στα κοινωνικά κινήματα, ενώ ασχολήθηκα ιδιαίτερα με τα γυναικεία ζητήματα ως μέλος γυναικείων ομάδων και οργανώσεων

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος της «Γυναικείας Ομάδας της Νομικής Σχολής Θεσσαλονίκης», του «Σπιτιού γυναικών Θεσσαλονίκης» και της «Αυτόνομης Ομάδας γυναικών Θεσσαλονίκης».

 Ήμουν στη συντακτική Επιτροπή γυναικείων περιοδικών, (ΓΑΙΑ, ΚΑΤΙΝΑ), στα οποία και αρθρογραφούσα, ενώ αρθρογραφούσα και σε πολλά περιοδικά της πόλης Θεσσαλονίκης καθώς και σε περιοδικά πανελλαδικής εμβέλειας για θέματα κατά κύριο λόγο φύλου. 

Πήρα μέρος σε πολλά γυναικεία συνέδρια και παρακολούθησα όλο το πρόγραμμα των γυναικείων σπουδών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπήρξα ιδρυτικό μέλος της  πρώτης «SOS τηλεφωνικής γραμμής Θεσσαλονίκης για κακοποιημένες και βιασμένες γυναίκες» κατά τα έτη 1987-1995, παρέχοντας ως υπεύθυνη δικηγόρος της γραμμής νομικές συμβουλές. Έδωσα διαλέξεις και εισηγήσεις για θέματα ισότητας και γυναικείας απελευθέρωσης σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα. 

Συμμετείχα στις βουλευτικές εκλογές τα έτη 1989 και 1990 ως υποψήφια βουλευτής με τους Οικολόγους Εναλλακτικούς. Συμμετείχα, επίσης, στις Περιφερειακές εκλογές του 2014 ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος ΠΕ Κοζάνης με τον συνδυασμό «ΑλλάΖουμε Εποχή»

Σήμερα  είμαι μέλος της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» καθώς και της ΠΕΠΙΣ (Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για θέματα ισότητας των φύλων) διορισμένη από την Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από το 2010, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2016 και μέλος της Περιφερειακής Συντονιστικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΔΜ, ενώ  διετέλεσα Γραμματέας της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Εορδαίας, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης και μέλος του Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ.

To Top