Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» στην Ιταλία

Λογότυπο γουνοποιών Προφήτης Ηλίας

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διοργάνωσε ο ΣύνδεσμοςΓουνοποιών Καστοριάς «Ο Προφήτης Ηλίας» στην Ιταλία, στα πλαίσια του προγράμματος Δια Βίου Μάθησης, τομεακό πρόγραμμα «LeonardodaVinci», μέσω του εγκεκριμένου σχεδίου κινητικότητας με τίτλο «Επεξεργασία και Σχεδιασμός Προϊόντων Γούνας». Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που πραγματοποιήθηκε από 27/10 έως 8/11/2013, συμμετείχαν 20 ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις – μέλη του Συνδέσμου και συγκεκριμένα οι ακόλουθες : ARTDUKASFURS, ARTFUR, ByLAZAROS, CHARALAMPOSCHAIRISTANIDIS, D.M. S.A, DOUKASFURS, ELEGANTFURS, FuREALITY, LAZAROUVASSOU, ORESTIASS.A., PANAGIOTOUA. – S. MICHOU & Co, PARISISTHOMAS, SARIGIANNISFURFASHION, SIAMOSKOSMASTHECHINCHILLAHOUSE, TSAPASLARRYFURS, UNIVERSALFURS, VASSOUPAPADAMOU, συνοδευόμενοι από εκπρόσωπο του οργανωτή της αποστολής Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς για την προβολή της 39ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς 2014.

 

Μέσα από την κατάρτιση, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν νέες και να τελειοποιήσουν τις υπάρχουσες τεχνικές και μεθόδους που αφορούν στην παραγωγική διαδικασία ενδυμάτων γούνας και δέρματος. Κατά την διάρκεια παραμονής τους στην Ιταλία, τους δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν σύγχρονες επιχειρήσεις, οι οποίες διαθέτουν μία μακρά παράδοση στο χώρο και συνδυάζουν ιδανικά την υψηλή αισθητική με την επιχειρηματικότητα. Στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν τεχνικές επισκέψεις στις παρακάτω επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα:

 

 • CP FURS – PAOLO CORAZZA

 • ISTITUTO MARANGONI

 • CONCERIA MILANESE SPA

 • DELLERA

 • OLDOINI & GERVASINI

 • GIANNI GIULIANA DI FAVERIO-GIULIANA FURS

 • ATELIER CREAZIONI SILVANO ZOCCHIO

 • ISTITUTO IMB

 • LINEA

 • PIKENZ FURS & ACCESSORI

 • MEC & GRECORYS FURS

 

Σημαντικές και στρατηγικής σημασίας για μελλοντικές συνεργασίες, ήταν και οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της MIFUR, NORBERTOALBERTALLIκαι τη διευθύντρια του Ιταλικού Συνδέσμου Γούνας, ALESSANDRADAGNINO, αλλά και η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γουνοποιών στο Μιλάνο, ALBERTOSCARPELLA.

 

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών δραστηριοτήτων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά την εμπειρία της Ιταλικής κουλτούρας και να επισκεφθούν αξιοθέατα ορόσημα του Μιλάνο, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Λομβαρδίας.

 

Αναμφισβήτητα, το σύνολο των δραστηριοτήτων, συνετέλεσε στη διεύρυνση των επαγγελματικών και πνευματικών οριζόντων των συμμετεχόντων, στην περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, στο σεβασμό προς τη διαφορετικότητα άλλων λαών και πολιτισμών, καθώς και στην ενδυνάμωση της έννοιας του Ευρωπαίου Πολίτη.

To Top