Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Το Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας λαμβάνει τον χαρακτήρα του Εκθεσιακού

Ιδιαίτερη σημασία  για τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς είχε η χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή, όπου, μεταξύ άλλων, υπερψηφίστηκε το τεράστιας σημασίας για τον κλάδο της γούνας άρθρο, αναφορικά με τη χρήση του κτιρίου του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο, μετά τη δημοσίευση του σχετικού Νόμου, λαμβάνει και επισήμως τον χαρακτήρα του Εκθεσιακού.

Πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία θα έχει μεγάλα οφέλη για τον Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς, τον κλάδο της γούνας, καθώς και για ολόκληρη της Δυτική Μακεδονία, αφού δίνει τη δυνατότητα να διευρυνθούν και να αναπτυχθούν οι δράσεις που πραγματοποιούνται στο εν λόγω κτίριο, το οποίο κατασκευάστηκε το 2013, επί θητείας του επίτιμου Προέδρου του ΣΓΚ, κ. Ηρακλή Καλλισθένη.

Η αλλαγή της χρήσης του κτιρίου, ουσιαστικά, «λύνει τα χέρια» της νυν αλλά και των επόμενων διοικήσεων του Συνδέσμου, θέτοντας τις βάσεις για να υλοποιηθούν αναπτυξιακά σχέδια για την αναβάθμιση και επέκταση του εκθεσιακού χώρου, αλλά και τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων που θα προσδώσουν οικονομική διέγερση στους επιχειρηματίες του τόπου μας.

Ουσιαστικά, ο τόπος μας αποκτά ένα δυνατό «εργαλείο», το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί με πολλαπλούς τρόπους από τους γουνοποιούς, αλλά και τους υπόλοιπους τοπικούς φορείς που μπορούν να το εντάξουν στον αναπτυξιακό τους σχεδιασμό για την υλοποίηση δράσεων σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο.

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά πρωτίστως την βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Καστοριάς, κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, για τις ενέργειές της, οι οποίες ήταν καταλυτικές για την επιτυχή έκβαση του όλου εγχειρήματος, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ.  Γιώργο Σταθάκη, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Βασίλη Μιχελάκη, και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θόδωρο Καρυπίδη, για την ανάληψη των πρωτοβουλιών που οδήγησαν σε αυτή την εξαιρετικά θετική εξέλιξη.

Επίσης, το Δ.Σ. ευχαριστεί θερμά τη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO που υποστήριξε ενεργά το δίκαιο αίτημα του Συνδέσμου, τους Συνεργάτες μας: την Τεχνική Εταιρία «Δ. Σαμαράς και Συνεργάτες» και τον Πολιτικό Μηχανικό,  κ. Σιδέρη Σμαρόπουλο, οι οποίοι χειρίστηκαν και οργάνωσαν με άψογο επιστημονικό τρόπο όλη την απαιτούμενη διαδικασία για την αλλαγή της χρήσης του κτιρίου, καθώς και τους τοπικούς φορείς που συνέδραμαν με κάθε τρόπο προς την κατεύθυνση ικανοποίησης του αιτήματος του Συνδέσμου.

To Top