Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Επίσκεψη Υπότροφων Φοιτητών & Επιστημόνων του ΥΠΠΟ στην Καστοριά

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά φιλοξενήσαμε στην πόλη μας, το Σάββατο 9 Αυγούστου, εκπαιδευτική εκδρομή ξένων φοιτητών και επιστημόνων του Υπουργείου Πολιτισμού, που στην πλειοψηφία τους φοιτούν σε Τμήματα Νεοελληνικών Σπουδών στο εξωτερικό.

Οι 60 φοιτητές φέτος, προερχόταν από 23 χώρες του κόσμου και επισκέφτηκαν την Καστοριά στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο 42ο Διεθνές Πρόγραμμα Ελληνικής Γλώσσας, Ιστορίας και Πολιτισμού. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα εκμάθησης της γλώσσας αλλά και εμβάθυνσης στο σύγχρονο και παλαιότερο ελληνικό πολιτισμό με μαθήματα αρχαιολογίας, λαογραφίας, ελληνικής λογοτεχνίας, ιστορίας του ελληνικού έθνους, πολιτισμού και παραδοσιακού χορού.

Το πρόγραμμά τους που έχει διάρκεια τεσσάρων εβδομάδων, πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στην Περαία Θεσσαλονίκης, και περιλαμβάνει τρεις εκπαιδευτικές εκδρομές μία από τις οποίες και στην περιοχή μας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, για άλλη μια χρονιά, στήριξε την υλοποίηση της εν λόγω επίσκεψης καθώς θεωρεί ότι τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Τα παιδιά αυτά αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές διάδοσης του πολιτισμού μας στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

To Top