Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Απόψεις

Ονειρεμένα Παιδικά Δωμάτια! – της Γεωργίας Κουτσοσίμου

   Μετά από το διάλειμμα των διακοπών επανήλθαμε με νέες ιδέες, με συμβουλές διακόσμησης και προτάσεις για τη λειτουργικότητα και την εξοικονόμηση χώρου και αποθήκευσης στο σπίτι σας.
   Το θέμα αυτή τη φορά είναι τα παιδικά δωμάτια! Ένα, ή και δύο, μωράκια έρχονται, και πριν ακόμα τα δούμε όλη η διακόσμηση και εργονομία του χώρου κινείται γύρω από αυτά. Σίγουρα θέλετε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για τα μωράκια σας.
   Το ζητούμενο, είτε είναι αγόρι είτε κορίτσι, είναι να είναι ένας χώρος στον οποίο θα ηρεμεί.

   photo 2         photo 3
   Τα γήινα χρώματα είναι ιδανικά γι αυτή την περίπτωση. Απαλά γκρι, το μπεζ της άμμου, λευκά, ώχρα και όλες οι παλ αποχρώσεις των χρωμάτων.
   Απαλά πράσινα και γαλάζια ηρεμούν και το κίτρινο χαλαρώνει.
   Στις ίδιες αποχρώσεις μπορείτε να κινηθείτε και σε έπιπλα αλλά και σε τοίχους και υφάσματα. Για παράδειγμα: λευκά έπιπλα, ο τοίχος λευκό με γκρι απαλό και άλλο ένα ή δύο χρώματα σε διακοσμητικά, υφάσματα και κουρτίνες, θα δώσουν ένα πολύ ήρεμο και αρμονικό αποτέλεσμα.
   Αποχρώσεις της άμμου με ανοιχτόχρωμα ξύλα και λίγο κίτρινο ή το χρώμα της μέντας. Αυτοί είναι πιο ουδέτεροι συνδυασμοί και ταιριάζουν και στα δύο φύλα.
   Αν πάλι προτιμάτε και μια μικρή ένταση στο χώρο, καλό θα ήταν να μην είναι ο τοίχος που βλέπει το παιδί από το κρεβάτι του. Σύμφωνα με την ψυχολογία των χρωμάτων και ερευνών, τα πολύ έντονα χρώματα προκαλούν εκνευρισμό.

   photo 4            photo 5

   Παραδείγματος χάρην, το φούξια παρατηρήθηκε πως δημιουργεί αρνητικά και απαισιόδοξα συναισθήματα, το κόκκινο ένταση και υπερκινητικότητα, το πολύ σκούρο μπλε καταθλιπτικές σκέψεις. Φυσικά ένα μωρό δεν μπορεί να μας πει με λέξεις τι το ενοχλεί, και επιπροσθέτως αυτά λειτουργούν υποσυνείδητα και στο παιδί και στους γονείς. Με προσοχή λοιπόν και προτιμότερο σε μικρή επιφάνεια.
   Επίσης καλαίσθητη και οικονομική λύση είναι τα στένσιλ σχεδίων και τα αυτοκόλλητα σε περίπτωση που θα θέλατε ακόμη και μια τρισδιάστατη εικόνα στο χώρο σας.
   Επιλέξτε λοιπόν αυτά που σας αρέσουν και θα ηρεμούν το αγγελούδι σας.

    

   Γεωργία Κουτσοσίμου
   Αρχιτέκτων Εσωτερικών Χώρων και Διακοσμήτρια
   Email: koutsosimougeorgia@hotmail.com
   Fb page: Georgia Koutsosimou Interior Design Decoration

   Γεωργία Κουτσοσίμου

   To Top