Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Πολιτική

Επισπεύδουμε την κατασκευή της νέας μονάδας, επειδή διασφαλίσαμε ότι θα γίνει

“Μετά τη συνεργασία που είχαμε σήμερα, από τον Υπουργό ΠΕΚΑ κ. Μανιάτη δόθηκε η εντολή προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου του να επισπευστούν οι διαδικασίες προκειμένου να εγκατασταθεί ο ανάδοχος και να αρχίσουν το συντομότερο δυνατόν οι εργασίες κατασκευής της νέας μονάδας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, γνωστής ως Πτολεμαΐδα V”.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σήμερα το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού TOP Channel, σχετικά με την προγραμματισμένη κατασκευή της νέας μονάδας, με αφορμή την καταστροφή που προκλήθηκε χθες λόγω πυρκαγιάς στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας.
Ο κ. Κουκουλόπουλος αφού εκτίμησε πως η κατασκευή της νέας μονάδας θα αρχίσει το αργότερο μέχρι το Μάρτη του 2015, αναφέρθηκε και στο ιστορικό της, υπενθυμίζοντας πως το 2009 είχε επισήμως εγκαταλειφθεί η κατασκευή της!
«Στην Ελλάδα δυστυχώς έχουμε κοντή μνήμη, γι΄ αυτό είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω μερικά πράγματα», είπε ο Υπουργός και πρόσθεσε: «Όταν πρωτοεκλέχτηκα βουλευτής το 2009 η νέα μονάδα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας είχε επισήμως εγκαταλειφθεί και όλο το Λιγνιτικό Κέντρο μας βάδιζε προς την ψυχρή εφεδρεία.
Κάτι ανάλογο ίσχυε και για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης, καθώς η ΔΕΗ είχε ήδη εξασφαλίσει την αδειοδότηση που ήθελε χωρίς να συμπεριλαμβάνεται κάτι τέτοιο.
Δώσαμε έναν πραγματικά μεγάλο αγώνα και καταφέραμε όχι απλά να αποφασιστεί οριστικά και αμετάκλητα η κατασκευή της νέας μονάδας, αλλά και η μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης και συνάμα της Ακρινής.
Σε ό,τι αφορά τη μονάδα δεν είναι απλώς σε καλό δρόμο, αλλά απόλυτα διασφαλισμένη καθώς η ΔΕΗ έχει εξασφαλίσει και το απαραίτητο δάνειο από μεγάλο γερμανικό χρηματοπιστωτικό οίκο.
Γι΄ αυτό ζήτησα απ΄ τον αρμόδιο Υπουργό να επισπευστούν οι διαδικασίες, κάτι που θα γίνει, έτσι ώστε τελειώνοντας με τα διαδικαστικά να περάσουμε αμέσως στο επόμενο και βασικό στάδιο που είναι αυτό της κατασκευής. Και αυτό μπορούμε να το κάνουμε επειδή πολύ απλά ο αγώνας που δώσαμε απ΄ το 2009 μέχρι σήμερα έπιασε τόπο».

 

To Top