Υλικά
½ κιλό καλαμαράκια
1 ποτήρι ρύζι κίτρινο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
250γρ. ντομάτες τριμμένες
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζω τα καλαμαράκια και τα αφήνω να στεγνώσουν καλά σε χαρτί κουζίνας. Αν είναι μικρά τα αφήνω ολόκληρα, ενώ αν είναι μεγάλα τα κόβω σε χοντρές ροδέλες.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο και σωτάρω το κρεμμύδι με το σκόρδο. Ρίχνω τα καλαμαράκια και τα αφήνω για περίπου 5΄ μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μείνουν μόνο με το λάδι.
Σβήνω με το κρασί και το αφήνω για 1΄-2΄ λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. Αφήνω να πάρει μια βράση και αδειάζω το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε ένα ταψάκι. Ρίχνω μέσα το ρύζι και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για ½ ώρα ή μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να στεγνώσει καλά.