Εφημερίδα Δυτική Μακεδονία
Επικαιροτητα

Επαναφορά του πλαφόν συνταγογράφησης

Η κατάσταση στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, έπαψε να είναι πλέον τραγική. Απέκτησε τον σύνθετο χαρακτήρα της κωμικο-τραγωδίας, με τους πολίτες να βιώνουν την τραγικότητα των κωμικών πολιτικών που εφαρμόζουν οι «σωτήρες» του Έθνους εις βάρος τους.
Οι εκσυγχρονιστικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές της τελευταίας 5ετίας, έχουν φέρει σε απόγνωση ακόμη και τους γερμανούς εντεταλμένους (Βόλφγκανγκ Τσέλερ, εντεταλμένος του γερμανικού υπουργείου Υγείας για την παρακολούθηση των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα), που δηλώνουν απερίφραστα: «Δεν  μπορεί να βαθμολογηθεί η κατάσταση, αφού είναι καταστροφική».
Εν μέσω, λοιπόν, της τραγικής αυτής κατάστασης, οι πεφωτισμένοι του Υπουργείου Υγείας επαναφέρουν το πλαφόν συνταγογράφησης, κοστολογώντας την επιτρεπόμενη ανά πολίτη ασθένεια από 30 έως 60 ευρώ, σε συνάρτηση με τον μήνα, τον νομό και την ειδικότητα του γιατρού.
Με απλά λόγια, οι κανόνες η λειτουργίας της ιατρικής, μετατρέπονται από επιστημονικοί, σε κανόνες λειτουργίας λαϊκών αγορών, όπου η ατάκα «100 γραμμάρια παραπάνω. Να το αφήσω;», αποτελεί το κυρίαρχο σύνθημα.
Ας είναι καλά οι «σωτήρες» της πατρίδας, για να εφαρμόσουν και άλλα τέτοια θεόπνευστα μέτρα σωτηρίας.
Οι πολίτες θα πορευτούν στο δρόμο της σταθερότητας και της διεθνούς αναγνώρισης των κυβερνητικών επιλογών, με «ολίγον από ασθένεια, ολίγον από θεραπεία».
Άλλωστε, η εφαρμογή της θεωρίας της φυσικής επιλογής θα μας καταστήσει άτρωτους στις ασθένειες, αφού με τις εφαρμοζόμενες πολιτικές θα επιβιώσουν οι πλέον ισχυροί οργανισμοί.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γραμματέας
Βασίλειος Βασιλακόπουλος                                                               Αγάπιος Γαβριηλίδης

 

To Top